У серпні девальваційні очікування українців значно зросли. Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв українців, проведеного GfK Ukraine.

“Індекс споживчих настроїв продовжив невелике зниження в серпні. Погіршилися очікування щодо розвитку економіки країни в найближчий рік, що супроводжується зростанням девальваційних очікувань”, – відзначили аналітики.

Зокрема, в серпні 2018 року індекс споживчих настроїв склав 60,3, що на 1,5 в.п. менше, ніж у минулому місяці. Індекс поточного становища зменшився на 1,1 п. і склав 59,6.

Складові цього індексу зазнали таких змін: індекс поточного особистого матеріального становища склав 49,9, що на 3,7 п. нижче за рівень цього індексу в липні; індекс доцільності великих покупок збільшився на 1,5 п. і встановився на позначці 69,4.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Індекс економічних очікувань у серпні знизився на 1,8 п. – до позначки 60,8. Динаміка складових цього індексу виглядає так: індекс очікуваних змін особистого матеріального становища майже не змінився порівняно з минулим місяцем і склав 60,1; індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року зменшився на 6 п. і склав 52,6; індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчих 5 років також не зазнав значних змін і склав у серпні 69,6.

Очікування українців щодо безробіття в серпні погіршилися: показник індексу очікуваної динаміки безробіття збільшився на 5,8 п. і склав 133,6.

Раніше повідомлялося, що МВФ висунув Україні нові умови щодо траншу. Представники інших наших західних партнерів – з Міжнародного валютного фонду – покинули Україну, так і не оголосивши свого рішення щодо виділення траншу. В МВФ, нібито, висунули нову умову, що не виділять транш, поки в Україні не буде прийнятий бюджет на наступний рік. У той же час, глава Департаменту комунікації фонду Джеррі Райс заявив, що переговори після візиту продовжаться.

Як відомо, першу частину грошової допомоги від МВФ, а це майже два мільярди доларів – Київ мав отримати вже в жовтні. Але тепер питання траншу залишається відкритим.

Нагадаємо, стало відомо, хто "витягує" українську економіку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що нахабні чинуші придумали, як залишити українців без зарплат.

Також портал "Знай.uа" писав, що загрожує трудовим мігрантам з України.