Премії - це, звичайно, річ потрібна та хороша. Однак, коли їх отримують державні службовці з однойменного бюджету - це погано. Все таємне - стає явним.

Шевченківський суд столиці оштрафував голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва на 1,7 тис. грн за відмову надати депутатові Верховної Ради Сергію Власенкові інформацію зі списком "одержувачів" премій за перемогу в Стокгольмському арбітражі над Газпромом.

Андрій Коболєв

Про це стало відомо завдяки матеріалам суднового процесу, пишуть Українські Новини.

Так, ще в серпні апарат українського парламенту склав протокол про притягнення Коболєва до відповідальності в зв'язку з тим, що глава Нафтогазу надав неповну відповідь на депутатський запит Власенка.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Суд встановив, що у відповіді Коболєв не надав запитувану інформацію на питання про правову підставу для виплати премій, а також про перелік осіб, щодо яких правління компанії прийняло рішення про виплату премій у зв'язку з перемогою в арбітражі.

Андрій Коболєв

У зв'язку з цим суд визнав Коболєва винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення і наклав на нього штраф на користь держави в розмірі 1 700 грн. Також суд постановив стягнути з Коболєва судовий збір в розмірі 352 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для багатьох українців опалювальний сезон може розпочатися зі значних неприємностей, до всього іншого ще й з затримками.

Відомо, що через очікуваного підвищення цін на газ, злетять тарифи і на інші комунальні послуги. При цьому у багато українців можуть залишитися без тепла через великі борги.

Варто нагадати, що в понеділок, 24 вересня, стало відомо про втрати російським "Газпромом" лідерства в рейтингу глобальних енергетичних компаній S & P Global Platts Top 250 Global Energy Company Rankings. Про це стало відомо з повідомлень російських ЗМІ. У заяві йдеться, що тепер "Газпром" займає лише 17-е місце.

Нагадаємо, ревізори МВФ покинули Україну: що буде з траншем.

Як повідомляв Знай.uа хронологія даремних обіцянок, якими Гройсман годував українців.

Знай.uа писав, газовий пекло близько: на скільки МВФ з Гройсманом "нагріють" українців.