У селищі Мізоч Рівненської області отруїлися 22 вихованця школи-інтернат.

Про це повідомляється на сайті Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

школа
школа

Як повідомляється, причиною отруєння став спалах кишкової інфекції. Медикам довелося госпіталізувати 24 людини, 22 з яких діти. Серед них 16 людей доставлені до лікарні, ще 8 знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Згідно з розслідування збудником масового отруєння стала сальмонела ентеритидис.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Збудник був виявлений у хворих, в охолодженому сирому м'ясі і на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, терка для варених овочів, лоток для сирого м'яса)", - повідомляють у центрі.

школярі
школярі

Причиною спалаху, за словами медиків, стали грубі порушення гігієни на кухні і неправильне зберігання продуктів.

"Імовірним джерелом інфекції могли стати два працівники харчоблоку, у яких виявили сальмонелу ентеритидис (у одного була присутня клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання)", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, літо видалося дощовим і тому в цьому році грибники готуються до хорошого врожаю. Однак слід бути обережними, адже разом з тим зросли випадки отруєння грибами, у тому числі з летальними наслідками.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Так, нещодавно на Харківщині п'ятеро відпочиваючих отруїлися грибами.

А з початку року жертвами дикорослих грибів стали 174 особи, з них 11 померли.

Абсолютно протипоказано споживання грибів для дітей до 12 років, жінкам у період вагітності і грудного вигодовування, а також з обережністю до цього продукту слід ставитися людям похилого віку.

Нагадаємо, поради, які допоможуть врятувати дитину від інфекцій в школі.

Як раніше повідомляв Знай.ua, в Тернопільській області в дуже страшна історія. Медики зафіксували у поселенні масове отруєння.

Також Знай.ua писав, українська Лекслужба заборонила популярний засіб, яке часто використовують медики.