Електронні чека в Україні: як працюватиме нова програма?


Державна фіскальна служба України запустила в тестовому режимі інформаційну систему для онлайн-реєстрації розрахункових операцій E-Receipt. Вже зараз є безкоштовне ПЗ для операційних систем Windows і Android, а наступним етапом буде розробка програмного забезпечення для операційної системи IOS.


Масовий страйк в Ryanair

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще


Лоукост Ryanair скасував190 запланованих в розкладі рейсів. Основною причиною скасування рейсів став стайк незначної частини бортпровідників в Іспанії, Бельгії, Голландії, Португалії, Італії та Німеччини. Крім того у компанія вже запевнили, що повідомили всіх пасажирів про скасуваня рейсів.


Дивіться: Страйк пілотів Ryanair


Зустріч Трампа з Кім Чен Ином: Помпео все прояснив


Державний секретар США Майк Помпео заявив, що президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин можуть зустрітися в жовтні нинішнього року. Помпео розповів, що поїде в Пхеньян, щоб підготувати другу зустріч обох глав держав та забезпечити правильні умови для зустрічі лідерів.


Гандзюк звернулася до українців просто з лікарні

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк


Українці із хвилюванням і тривогою спостерігають за станом радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, яка постраждала в результаті нападу з кислотою. Днями вдалося отримати відеозвернення радниці:

"Гандзюк - це не просто моє прізвище. Це прізвище в ряду 40 інших прізвищ постраждалих від нападів, що сталися за останній рік. За останній рік в Україні відбулося 40 нападів на громадських активістів. Замовники одного з яких не були названі. Гірше за все - половину з цього списку я знаю особисто".


Дивіться: Хто замовив активістів? | Катя Гандзюк питає Порошенка


Сенцов на межі, але намагається триматися: промовистий лист режисера на батьківщину

Олег Сенцов
Олег Сенцов


Український режисер Олег Сенцов передав із російської колонії листа:

"Дякую тим людям, які все ще, незважаючи на цей тривалий нескінченний марафон, продовжують підтримувати мене, а головне і всіх інших українських політв’язнів. Вони не здаються, і я разом з ними. Вірю в хороший результат всієї цієї історії, незважаючи ні на що. Ніщо не буває вічним, навіть погане. Не чекав, що мене на стільки вистачить, і не знаю, на скільки вистачить ще. Але не здаюся!".


Слідом за Угорщиною про громадянство для українців заговорила Чехія


Посольство Чеської Республіки в Україні спростувало новину про те, що має намір роздавати громадянство нащадкам колишніх жителів Чехословаччини сучасної Закарпатської області. В публікації на офіційному сайті посольства зазначається, що деякі українські ЗМІ неправильно інтерпретували проект поправки до закону.