Ryanair в п'ятницю, 28 вересня, не буде виконувати 190 закладених в розклад рейсів.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що основною причиною скасування рейсів став стайк незначної частини бортпровідників в Іспанії, Бельгії, Голландії, Португалії, Італії та Німеччини.

Крім того у компанія вже запевнили, що повідомили всіх пасажирів про скасуваня рейсів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Всі клієнти, рейси яких були порушені (близько 30 000 пасажирів), отримали листи по електронній пошті і SMS-повідомлення про скасування за три дні до вильоту", - відзначили в Ryanair.

У заяві лоу-коста йдеться про те, що страйки були організовані профспілками за підтримки та наполяганні працівників конкуруючих компаній.

Крім того варто відзначити, що Ryanair уклав угоди про визнання профспілок пілотів і бортпровідників в декількох країнах Європи і погодився перевести в 2019 році співробітників на контракти відповідно до законодавства країн, де працює персонал, відмовившись від використання більш ліберального ірландського законодавства.

Які права є у пасажира при скасуванні рейсу?

Пасажир після підтвердження інформації про скасування рейсів може розраховувати на повне поверненя вартості квитка, або ж на безкоштовне перебронування на іншу дату.

Також відповідно до регуляцією ЄС №261/2004, якщо рейс був відмінений менш ніж за 2 тижні до вильоту, пасажир може розраховувати на виплату компенсації, розмір якої становить від 200 до 600 євро залежно від дальності перельоту.

Разом з тим варто відзначити, що заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк на міжнародному економічному форумі в Херсоні анонсував прихід в Україну європейського лоукостера. Авіакомпанія, за словами заступника міністра, зараз проходить реєстрацію в Україні, а польоти будуть здійснюватися, як в межах країни, так і в країни Європи.

Крім того, Лавренюк повідомив, що авіаперевізник, назву якого поки ніхто не розголошує, відкриє офіційне представництво в нашій країні і буде базуватися в міжнародному аеропорту "Херсон". База на території України необхідна цій авіакомпанії для внутрішніх перельотів, адже так вимагають правила.

Новий страйк працівників Ryanair: 190 рейсів в 6 країнах скасують в п'ятницю

Нагадаємо, український лоукостер сидить без літаків і не продає квитки.

Як повідомляв "Знай.ua", Ryanair зібрався добити Укрзалізницю.

Також "Знай.ua" писав, що "законсервований" термінал в Борисполі відкриють для лоукостів