Мешканці окупованих Донецька, Горлівки, а особливо Макіївки вже кілька днів скаржаться на якість водопровідної води. Люди масово розповідають в соцмережах про те, що вода каламутна, смердить і після кип'ятіння ці ознаки лише посилюються.

Люди повідомляють про неприємний запах з крана, який з'являється після того, як проллється 100 грам води. При цьому смердить не стоками, а хімреактивами. Деякі громадяни вважають, що це з'єднання фенолу.

При цьому такі симптоми спостерігалися в окремих мікрорайонах міст, а не по всім населеним пунктам. Крім того, стало відомо про спалах дизентерії в Макіївці, яку пов'язують з неякісною водою.

"В Макіївці спалах дизентерії — закривають дитсадки на карантин… Причина — вода з крана..", " Вже більше сотні надійшло дітей до інфекційного відділення. Просто купали їх. Що відбувається?", - запитують жителі міста.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Тимчасово виконуючий обов'язки ватажка так званої "ДНР" Денис Пушилин провів екстрену нараду з приводу спалаху інфекції в Макіївці. Інформації щодо обговорюваних питань практично немає.

Відомо, що в ситуації, яка склалася звинувачують дефіцит хлору, який вже нібито усунутий. Однак не можна виключати не лише інфекції, але і токсичного забруднення води.

У Twitter користувачі повідомляють, що в Макіївці переповнене інфекційне відділення лікарні з важкими отруєннями кладуть вже в коридорах. Через розмноження кишкової палички воду почали чистити всім підряд і безліч людей, а особливо дітей, які потрапили з інтоксикацією хімічними речовинами.

Нагадаємо, стала відома причина госпіталізації дітей при масовому отруєнні в Рівному.

Як повідомляв "Знай. ua", страшна інфекція косить українських дітей, десятки опинилися на лікарняних ліжках.

"Знай. ua" писав, що українців попередили про смертельної епідемії. У цьому році українців атакують три штами вірусу.