У Дніпрі дитина померла від отруєння грибами. Кілька діб лікарі боролися за її життя, але все марно.

Про це повідомляється в сюдет ТСН.

лікарня
лікарня

Хлопчик самостійно зібрав гриби в неділю і з'їв їх. Батьки не підозрювали про це і стан хлопчика вважали звичайним харчовим отвралением. Швидку вони викликали в останній момент.

Медики намагалися врятувати дитину всіма силами, але батьки з релігійних міркувань відмовилися використовувати препарати з речовинами, що місять кров.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

мама з дитиною
мама з дитиною

Поліція збирається відкрити кримінальну справу проти батьків.

"Це злісне невиконання батьками своїх обов'язків щодо дитини. Також може бути і залишення в небезпеці. Слідчі будуть вирішувати, був злочинний умисел у тому, що призвело до тяжких наслідків", - розповіла прес-секретар ГУ Нацполиции в Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Дитина біля вікна
Дитина біля вікна

Раніше повідомлялося, що літо видалося дощовим і тому в цьому році грибники готуються до хорошого врожаю. Однак слід бути обережними, адже разом з тим зросли випадки отруєння грибами, у тому числі з летальними наслідками.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Так, нещодавно на Харківщині п'ятеро відпочиваючих отруїлися грибами.

А з початку року жертвами дикорослих грибів стали 174 особи, з них 11 померли.

Абсолютно протипоказано споживання грибів для дітей до 12 років, жінкам у період вагітності і грудного вигодовування, а також з обережністю до цього продукту слід ставитися людям похилого віку.

Щоб уникнути отруєння грибами, МОЗ радить користуватися правилом: готувати гриби протягом перших діб після збору і зберігати приготовані гриби не більше доби.

Нагадаємо, страшна інфекція косить українських дітей, десятки опинилися на лікарняних ліжках.

Як раніше повідомляв Знай.ua, що робити при отруєнні грибами.

Також Знай.ua писав, у Харківській області п'ятеро туристів отруїлися грибами.