Верховна Рада України підтримала продовження дії закону про особливий статус окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це стало відомо після голосування народних епутатів, у четвер, 4 жовтня.

Так, народні обранці 245 голосами підтримали законопроект та особливий статус окупованих територій продовжили до 31 грудня 2019.

Тепер законопроект має підписати президент України.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Напередодні президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про продовження дії закону про особливий порядок самоврядування окупованих територій Донецької і Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Раніше спецпредставник США Курт Волкер також висловився, чому Україні важливо продовжити закон особливий статус цих регіонів.

Додамо, рік тому, жовтні 2017 глава держави підписав закон, що створює умови для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Закон на один рік продовжує дії раніше прийнятого Закону та визначає, що "Україна у прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН".

Документ дозволив місцевим органам самоврядування регулювати особливий порядок у регіонах, які тимчасово непідвладні Україні.

Нагадаємо, на Донбасі ліквідували кількох путінських головорізів. Так, стао відомо, що трьох бойовиків знищили та ще трьох поранили.

Як повідомляв раніше Знай.ua, днями стало відом про те, що ще одна європейська країна приєдналася до місії допомогти Україні вистояти проти агресора. Австрія готова надати нашій країні фінансову підтримку, яка буде спрямована Червоному Хресту на проект з розмінування.

Також Знай.ua писав, що президент України Петро Порошенко прояснив офіційну позицію України щодо статусу окупованого Донбасу.

Дивіться: Що окупанти зробили з містом на Донбасі