Днями Петро Порошенко прояснив офіційну позицію України щодо статусу окупованого Донбасу.

Петро Порошенко
Петро Порошенко


Гарант запропонував депутатам продовжити особливий статус регіону до 31 грудня 2019 року.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі


Президент уточнив, що, як і раніше, закон діятиме лише після того, як Російська Федерація виведе з території України незаконні збройні формування та військову техніку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко


Законопроект № 9153 про подовження особливого статусу Донбасу до 31 грудня 2019 року зареєстровано у Верховній Раді.

Документ передбачає подовження до кінця наступного року особливого порядку місцевого самоврядування у окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Донбас
Донбас

Норма діятиме із урахуванням закону минулого року - тобто особливий статус набуде чинності, тільки коли країна-агресор виведе усі незаконні збройні формування, бойовиків, найманців та військову техніку з території України.

Нагадаємо, політики нарешті зуміли домовитися про введення миротворчої місії на тимчасово окуповані території Донбасу, дає шанс збройному конфлікту перейти в проміжну стадію, що повноцінною "війною" назвати вже не можна.

Донбас
Донбас

Про це в понеділок, 1 жовтня, під час погоджувальної ради парламенту заявила Ірина Луценко - представник Президента України Петра Порошенка у Верховній Раді.

"(Введення миротворців, - ред.) … це ще не мир, але це вже не війна", - заявила Луценко.


Як писав раніше Знай.ua, Росія заявляє про своє бачення розв'язки на Донбасі, яка за всіма пунктами розходиться з українською.

Володимир Путін
Володимир Путін

Варіант Києва і Волкера про введення миротворчої місії на Донбас аж до кордонів з Росією буде означати "окупацію" (в розумінні Росії миротворці — це окупанти, — ред.) і перспектива у такого варіанту нульова. Про це заявив постпред РФ в Радбезі ООН Василь Небензя в інтерв'ю російським ЗМІ, пише Хвиля.

Курт Волкер
Курт Волкер


Також Знай.ua писав про те, що в рамках Мінських угод так звані "Донецька і Луганська народні республіки" вважаються нелегітимними.