У Запоріжжі у восьми осіб діагностували смертельно небезпечну лихоманку Західного Нілу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що лікарі виявили цю недугу під час дослідження матеріалів, які були взяті у хворих.

Крім того лікарі вже розповіли, що зараження відбулось від укусу комара або ж кліжа, адже подібна ситуація вже була у 2001-2005 роках, коли Львівським науково-дослідним інститутом епідеміології і гігієни спільно з Запорізьким національним університетом проводились спеціальні дослідження комарів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За результатами дослідження вдалося виявити близько півсотні комарів, які теоретично могли стати переносниками вірусу Західного Нілу.

Також відомо, що під час тих досліджень вченим вдалося виявити, штами вірусу лихоманки Західного Нілу від комарів Aedes vexans, виловлених в плавнях Дніпра в Запорізькому, Вільнянському районах і на узбережжі Каховського водосховища в межах Запорізької області

Більше того ще на даний момент лікарі зробили висновок про існування природніх осередків захворювання на небезпечну лихоманку ще у 14 адміністративо-територіальних утворень.

До слова відповілно до статистики, лише за період з 2006 року по 2017 рік діагноз захворювання був встановлений та підтверджений у 43 хворих, які проживали в містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Василівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Токмацькому, Чернігівському, Якимівському районах.

Лихоманка Західного Нілу - гостре інфекційне захворювання, для якого характерні лихоманка, запалення оболонок мозку, системне ураження слизових оболонок, збільшення лімфатичних вузлів, в окремих випадках - висип. Клінічні прояви захворювання різноманітні: від безсимптомної інфекції до важкої менінгіту або менінгоенцефаліту. Смертність спостерігається, в середньому, у чотирьох відсотках випадків.

Нагадаємо, популярний курорт охопила страшна епідемія, кількість жертв шокує.

Як повідомляв "Знай.ua", сотні інфекцій атакували Україну, медики не встигають приймати заражених.

Також "Знай.ua" писав, що нова вакцина від смертельного захворювання пройшла успішні випробування.

Енергетики - для енергії чи недуг? ТСН перевірила, як діють шипучі стимулятори