3 жовтня, під постійну заборону на всі серії в Україні потрапив назальний спрей "ІРС 19". Відповідний указ оприлюднили на сайті Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Так під заборону потрапив назальний спрей по 20 мл "ІРС 19", виготовлений "Майлан Лабораторіз САС", Франція, розфасований і упакований "ВАТ" Фармстандарт-Томскхимфарм".

Як зазначено в документі, причиною заборони стало те, що препарати не пройшли державний контроль на території України через маркування російською мовою, що суперечить Закону "Про лікарські засоби".

Спрей призначався для профілактики та лікування у дорослих і дітей з 2 років гострих і хронічних інфекційних захворювань ЛOP-органів і верхніх дихальних шляхів: гострих і хронічних ринітів, хронічних бронхітів, запалення аденоїдів і багато іншого.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Заборонити реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "ІРС 19", спрей назальний 20 мл, серії 321117, французького виробництва, з маркуванням російською мовою, у відповідності з Конституцією України з метою активної протидії поширенню незареєстрованих лікарських засобів, та таких, що офіційно не ввозилися в Україну", - сказано в повідомленні.

Аптеки зобов'язані перевірити наявність у себе всіх серій препарату та вилучити його з обігу шляхом знищення або повернувши постачальнику, а потім відзвітувати перед Держлікслужбою про виконання розпорядження.

Відзначимо, не так давно, під заборону потрапив популярний серед українців препарат від нежитю – Назо-спрей.
Про це йдеться у розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 23 серпня 2018 №7489-1.1/4.0/17-18.

"Тимчасово заборонити реалізацію і застосування лікарського засобу Назо-спрей, спрей назальний 0,5 мг / мл, 15 мг в контейнері з розпилювачем, в пачці з картону, серії 01711117 в зв'язку з невідповідністю вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 25 вересня, в Україні назавжди заборонили популярний препарат, яких вакцинували для профілактики таких серйозних захворювань, як правець, дифтерія, кашлюк і поліомієліт.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо про заборону в Україні ще одного лікарського препарату, яким користувалися мільйони хворих.

Також "Знай.uа" писав, ділки фармацевтичного бізнесу за відкати в 10% спокушають лікарів призначати препарати за гроші. І це в той час, коли клініки наповнюються безкоштовними препаратами.