Заступник директора Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко заявив, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування ще тиждень тому. При цьому, за його словами, він ніби втратив за час голодування всього 12 кг, хоча раніше повідомлялося, що Сенцов втратив у вазі понад 35 кілограм.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

"Сьогодні керівництво ФСВП мене поінформувало, що Олег Сенцов написав заяву про те, що він припиняє голодування. Цю заяву він написав у присутності своїх адвокатів в колонії. Я вітаю цю його заяву" — сказав глава Ради з прав людини РФ Михайло Федотов п'ятницю РИА Новости.

Проте інформацію на даний час не підтвердили ні адвокати, ні сестра Сенцова. Зокрема двоюрідна сестра політв'язня Наталія Каплан повідомила, що не може підтвердити інформацію про припинення голодування Сенцова, передає BBC Україна.

Сенцов
Сенцов

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка також займається питанням звільнення українських полонених, також повідомила, що не має підтвердження інформації про припинення Сенцовим голодування.

У той же час "Громадське" пише, що режисер Аскольд Куров, який зараз знаходиться в Лабінтангі і чекає на адвоката політв'язня Дмитра Дінзе, повідомив, що він півтори години тому спілкувався з заступником начальника колонії, в якій перебуває Сенцов, однак той "ні словом не обмовився про припинення голодування".

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Також повідомляється, що адвокат Сенцова Дмитро Дінзе зараз знаходиться на побаченні з політв'язнем.

Пізніше ФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу опублікував офіційне повідомлення про начебто припинення голодування українським політв'язнем Олегом Сенцовим.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

"Засуджений Олег Сенцов письмово погодився на прийом їжі, у зв'язку з чим проведена консультація з кращими московськими дієтологами по розробці для нього найбільш оптимального меню", - йдеться в повідомленні прес-бюро федеральної служби виконання покарань Росії, не позначивши ніяких дат, і не доклавши фотокопію можливого документа.

Нагадаємо, РосСМИ писали, що Олег Сенцов припинив голодування.

Раніше Знай.uа повідомляв, що у мережі з'явилися унікальні фото Сенцова.

Також Знай.uа писав, що Сенцова терміново відвезли в лікарню.