В українських школах катастрофічно не вистачає вчителів, особливо це стосується викладачів іноземних мов. Молоді люди не прагнуть після вишів влаштовуватися в українські школи чи університети тому, що вважають професію вчителя непрестижною.

Вчитель і школярі
Вчитель і школярі

Про це розповіла експерт з працевлаштування Тетяна Пашкіна, повідомляє "Обозреватель".

"Вчителі потрібні в кожній школі. Ми маємо більше напрямок на бізнесове навчання, тому з сотень вакансій більше викладачів іноземних мов... У цілому кілька сотень вакансій для вчителів у всіх містах України ми маємо", - зазначила експерт.

вчителька
вчителька

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Пашкіна каже, що вчитель англійської мови - це найбільш затребувана професія в сфері викладання. Також не вистачає викладачів з розвитку і творчості: малювання, співу і т. д. Крім того, не вистачає вчителів математики і фізики.

Експерт зазначила, що найвищими є зарплати у вчителів англійської мови.

День вчителя
День вчителя

"Якщо брати вакансії центру зайнятості, де педагогам пропонують 5-8 тисяч гривень, київський вчитель англійської мови може отримувати і 10, і 15, і 20 000 гривень. Звичайно, це залежить від його завантаженості та професіоналізму", - розповіла Пашкіна.

Вона заявляє, що вчителів за покликанням і кваліфікацією сильно не вистачає практично скрізь.

школа
школа

"Всім потрібні вчителі. Іноді їх навіть готові брати без досвіду роботи, щоб навчити і заточити під той колектив, який працює", - зазначила експерт.

Вона констатує те, що молоді люди вважають професію вчителя непристижной, тому школам і ВУЗам доводиться брати на роботу тих, що готовий залишитися в педагогіці.

школа
школа

Нагадаємо, в Україні найближчим часом введуть інтернатуру для вчителів.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Верховна Рада має намір ввести штраф до 3 400 гривень за буллінг (цькування).

Також портал Знай.ua писав, у львівській школі стався досить неприємний інцидент. Так, у навчальному закладі №55 фізрук продемонстрував свої фізичні навички на першокласнику.