Дитяча письменниця Лариса Ніцой зі скандалом покинула студію телеканалу NEWSONE. Їй вкрай не сподобалося те, що ведуча шоу "Великий вівторок" Діана Панченко не перейшла в розмові на українську мову.

"Я не зовсім зрозуміла, куди я прийшла. Мені ніхто не говорив, що це канал національної меншини. Якщо у вас загальнонаціональний канал, я б попросила Вас говорити українською", - сказала вона ведучій.

Діана Панченко у відповідь на це заявила, що поважає українську мову і проводить більшість передач на ній. Однак, саме шоу, на яке прийшла Ніцой, проводиться російською.

"Ви не будете вказувати мені, якою мовою мені говорити. Наші ефіри на 80% україномовні, але цей проект ми ведемо російською і, якщо Конституція не забороняє нам це робити, Ви теж не можете заборонити", - сказала ведуча.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вона підкреслила, що саме глядачі просили проводити деякі ефіри російською мовою.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Ніцой, у свою чергу, заявила, що стаття 10 Конституції про мову свідчить про те, що "українська мова - обов'язковий засіб спілкування у всіх сферах публічного життя".

Панченко спростувала слова Ніцой, заявивши, що вона не права.

"Ніхто не забороняє мені говорити російською мовою в телеефірах. Є закон про квоти, який ми виконуємо. Я попрошу Вас не порушувати регламент ефіру", - висловилася Діана Панченко.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Лариса Ніцой звинуватила її у невиконанні рішення Конституційного суду і заявила, що ведуча "підводить себе під статтю". Після того, як Панченко відмовилася переходити на українську мову, Ніцой покинула студію.

Нагадаємо, на Закарпатті з'явилася загрозлива і небезпечна ситуація в діях Угорщини щодо територіальної цілісності України, тому Київ повинен піти в "наступ". Про це написала відома українська письменниця Лариса Ніцой.

Раніше Знай.ua повідомляв, Лариса Ніцой обурилася через те, що Міністерство освіти України відхилило поправку до закону про освіту, в якій пропонувалося звільняти вчителів з антиукраїнською позицією без права поновлення викладацької діяльності.

Також Знай.ua писав, Лариса Ніцой прокоментувала заяву артиста "Кварталу 95" Євгена Кошового про мову.