Журналісти показали один з секретний об'єкт ЗСУ під посиленою охороною - місце зберігання боєприпасів у зоні проведення ООС.

Посилену охорону забезпечують дві огорожі з колючого дроту, між якими постійно пересуваються вартові, повідомляють журналісти ТСН.

"Ширина дроту повинна бути 10-15 см, ви бачите: собака – і вона не пройде", - розказав офіцер ЗСУ Сергій Панов.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зазначається, що земля навколо складів спеціально перекопана, щоб якщо підійдуть диверсанти, то вартові могли побачити свіжі сліди. Територія перед складами очищена від бур'янів, щоб не пройшов вогонь з поля і не підпалив боєприпаси.

Всі снаряди тут закопані в землю, від зайвих очей їх оберігають насипу. Один з етапів захисту – так зване оточення. Якщо б раптом снаряди "захотіли" вилетіти, вони б застрягли тут, на землі.

Раніше ми писали, що у вівторок вранці, 9 жовтня, у Чернігівській області на військових складах почалася пожежа. Українцям розповіли, що зберігалося на арсеналі, а тепер вибухає і горить. Об'єкт біля Ічні - третій за величиною серед усіх баз, що є і у ВСУ. Він знаходиться на території військової частини, це всього кілька кілометрів від районного центру.

Якщо вірити відкритій інформації, на складі зберігалося від 130 до 150 тисяч тонн боєприпасів, у той час як рятувальники говорять лише про 88 тисяч. Тут раніше зберігалися, а тепер вибухають боєприпаси практично всєї номенклатури: від патронів для стрілецької зброї до боєприпасів для реактивних систем залпового вогню. Тут же зберігався порох, який потрібно було утилізувати.

Також ми писали, що починаючи з 2014 року, вибух в Ічні - це вже четвертий масштабна пожежа на складах ВСУ, а що стосується менших епізодів займання - їх безліч.

Нагадаємо, у Чернігівській області недалеко від села Дружба потужні вибухи прогриміли на великих складах, де зберігаються боєприпаси.

Раніше Знай.uа писав, що військові склади горять і вибухають, статистика лякає Україну, але нічому не вчить.

Знай.uа повідомляв, що після розпаду СРСР на території України залишилося багато боєприпасів, утилізацією яких повинно було займатися Міноборони і уряд.