З кожним роком на планеті стає все спекотніше, і Україна не виняток. Кліматологи дуже побоюються, що така тенденція скоро перетворить південь на пустелю.

Як повідомляє портал Рoliteka, представниця Гідрометцентру Тетяна Адаменко називає аномальні кліматичні витівки вже нормальним станом речей. Цей процес незворотній і став повсякденністю людства. Якщо простежити, як змінювалися погодні умови в Україні останні сто років, то середня температура піднялася на градус. Здавалося б, не так багато, але потепління змістило кліматичні зони практично на 100 кілометрів.

Тепер виходить, що Полтавська і Черкаська області вже практично степ, а зона Полісся стала температурною Білоруссю. Південна частина - субтропічна напівпустеля, яка тепер нагадує Крим або Австралію.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Мине ще 10-15 років, і Україна нагріється ще на градус. Після цього ми зможемо забути про люті морози, а ось спекотний літній період стане довшим. Коли температура підніметься ще на 2 градуси, льодовики повністю розтануть. Згідно з песимістичним прогнозом, це відбудеться вже у 21 столітті. Під воду підуть Херсон, Одеса, половина Криму та азовське узбережжя. Тала вода дуже охолодить Гольфстррім, а от на Європу чекають екстремальні холоди.

Нагадаємо, нещодавно вченим вдалося розшифрувати уривок однієї з книг Нового Завіту. У тексті зашифровано апокаліптичне послання про масштабну війну Росії і Китаю проти Сполучених Штатів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені заявили, що маловивчена планета Титан стала третьою після Землі і Марса, на якій помітили пыловые бурі.

Також "Знай.uа" писав, що для контролю полюсами Землі було запущено новий супутник NASA ICESat-2. Супутник в силах помітити найменші зміни крижаних покрив – з похибкою до 4 мм.