Росія вводить заборону на експорт до Білорусі світлих і темних нафтопродуктів, а також ЗВГ.

Про це повідомляє Reuters.

Наразі вже відомо, що такі умови передбачені у відповідній міжурядовій угоді, яка була підписана напередодні. Крім того відзначається, що заборона вступить у дію у період з 1 листопада 2018 до кінця 2019 року.

Варто відзначити, що влітку 2018 року уряд Росії висловив невдоволення, тим що частина нафтопродуктів, які постачаються з Росії до Білорусі без визначених митних платежів, реекспортується до треті країни, у тому числі і до України.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Саме тоді російська влада запропонувала Білорусі розробити баланс потреб Білорусі у нафтопродуктах та обмежити їх експортний обсяг.

Крім того варто відзначити, що за даними "Нафтогазовій асоціації України", поставками з Білорусі забезпечено 45% українського ринку бензину і 35% споживаного дизпалива. Структура імпорту така: з Білорусі надходить 40,31% всього палива, з РФ - 37,41%, Литви - 9,63%, інших країн - 12,65%.

Разом з тим варто відзначити, що українським водіям повідомили прикру новину, їм не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову виростуть. І тут, на жаль, будь-які акції протесту безсилі.

Подібну думку озвучив експерт нафтового ринку Сергій Каюн у коментарі журналістам. На думку ксперта, розцінки на паливо в нашій країні не вдасться знизити, а вони в найближчому майбутньому знову підскочать.

"50% в ціні бензину і 60% в ДП – стандартна закупівельна вартість. Майже 80% палива ми зараз імпортуємо і ціни у нас світові. Відразу заспокою тих громадян, які вважають, що український бензин був би набагато дешевше: його ж виробляють зі світової нафти, так що тут без варіантів. Чорне паливо за місяць подорожчало на 10 доларів, а ще два місяці тому воно коштувало 72 долари за барель. Тут теж має все бути зрозуміло", – говорить Каюн.

Фахівець також попередив, що не потрібно вірити усім новинам, які з'являються щодня в мережі.

"Розмови про те, що нібито всі крадуть і доріг немає, є дезінформацією. Так, проблеми за рік не вирішиш, але рух вперед є. Щодо зниження акцизу: я вважаю, що ймовірність нульова. У нас податок невисокий, а в ЄС ця цифра в 5-6 разів вище. А подібними акціями просто розхитують уряд. Чи зможе встояти прем’єр? Якщо нафта стрибне до позначки в 100 доларів, то ми побачимо бензин по 40 гривень за літр “, – заявляє Каюн.

Нагадаємо, коли водіям чекати дешевого палива.

Як повідомляв "Знай.ua", євробляхерам увірвався терпець, дороги перекрито, водії виставили ультиматум.

Також "Знай.ua" писав, що українських водіїв закликають зупинитись заради зменшення ціни на паливо.

Водії бойкотують високі ціни на паливо