Білоруському священику Свято-Михайлівської парафії у Мінську Олександру Шрамко через жорстку критику патріарха Кирила заборонили нести службу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Радіо Свобода".

Так, священик Шрамко у себе на сторінці в Facebook описав, як пройшов візит Кирила до Білорусії.

Нет, я понимаю, конечно, что мыть ноги бомжам это напряг. Но есть же такие простейшие вещи, которые не требуют никакого...

Geplaatst door Alexander Shramko op Zaterdag 13 oktober 2018

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ось тебе чекають не одну годину на вулиці. Тебе. Чекають. Чому потрібно підкочувати на машині до брами собору і, вийшовши з неї, навіть не обернутися? Невже так важко вийти хоча б за 100 або 50 метрів і пройти кілька десятків кроків, вітаючи і благословляючи народ? Сказати кілька теплих слів, комусь потиснути руки? Адже просто ж… ніби для патріарха народу немає, зате для охоронців він є — але лише як джерело потенційної небезпеки", — написав Шрамко.

Також священик Шрамко додав, що йому також не вдалося поспілкуватися з патріархом, зате розмова була з його охоронцями. Їм не сподобалося, що він фотографував номери автомобіля, на якому приїхав Кирило. За його словами, через опублікованих у Facebook фотографій і коментарів до них його викликали "на килим", де озвучили заборону на проведення служіння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод приймає позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом "прокидається" Олександр Лукашенко.

Варто нагадати, що процес отримання Томосу про надання українській Церкві статусу автокефалії одна з найрезонансніших тем на даний момент, а конфлікт між Україною та Угорщиною, та наслідки прийняття законопроекту про державну мову турбує українців не менше.

Всі ці хвилюючі теми прокоментував директор Бюро політичних рад "Магда і Постоловський" Сергій Постоловський у своєму інтерв'ю каналу Ukrlife.

Нагадаємо, не Томос, а термос: в мережі зібрали дикі перли Кличко про гарячу воду.

Як повідомляв Знай.иа Томос головного мозку: ображений Путін готує Україні справжнє пекло.

Знай.иа писав, Порошенко розповів про "державну церкву" після надання Томосу.