За останні три роки в Україні в результаті пожеж на арсеналах були знищені боєприпаси на 2 мільйони доларів. Про це повідомляють у Верховній Раді.

Голова погоджувальної комітету Верховної Ради депутат від "Народного Фронту" Сергій Пашинський заявив, що з 29 жовтня 2015 року, коли сталася пожежа на складах у Сватовому і до 9 жовтня 2018 року, коли стався масштабний інцидент в Ічні, в Україні були знищені боєприпаси більш, ніж на 2 мільярди доларів.

Він стверджує, що 17 жовтня комітет Ради на своєму засіданні буде обговорювати це питання. Крім того, піднімуть тему відповідності нормам системи зберігання боєприпасів на складах. Пашинський переконаний, що цю систему потрібно змінювати докорінно.

Він зазначив, що збереження частини армійських боєприпасів є відповідальністю Генштабу ВСУ, який "не в змозі справлятися з цим завданням".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Також у заяві Пашинський розповів, що в 2017 року профільний парламентський комітет "розробив повністю методичку: що потрібно робити, щоб цього не повторювалося". При цьому керівництво Міноборони і Генштабу за рік нічого не зробили.

Раніше повідомлялося, що в суботу, 13 жовтня, стало відомо, що на військовому арсеналі в Ічні, де раніше спалахнула пожежа і почали вибухати боєприпаси, після повідомлень про припинення детонації пролунали нові вибухи.

"В період з 13 до 14 годин 13 жовтня на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігалася детонація боєприпасів, до трьох вибухів", – вказується в повідомленні.

Нагадаємо, рятувальники поділилися останньою інформацією про пожежі в Ічні. Вибухи на військових складах практично не зупиняються.

Як повідомляв "Знай. ua", у Ічні пролунали нові вибухи.

"Знай. ua" писав, що рятувальники розповіли про ситуації на арсеналі. Вони показали своїм прогнозом місцевих жителів.