Майже тисяча українських військових загинули унаслідок постравматичного синдрому через воєнні дії на Донбасі.

ЗСУ
ЗСУ

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на заяву головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Матіос зазначає, що посттравматичний синдром у військових, які пережили бойові дії на Донбасі, штовхає їх на злочини як проти себе, так і проти інших людей.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Втрати українських військових, які віддали своє життя в результаті умисних вбивств і самогубств, починаючи з конфлікту на Донбасі, складає близько 900 чоловік.

“Проаналізувавши стан небойових безповоротних втрат за весь період бойових дій, тобто з 2014 по 2018 рік, ми зіштовхнулися із шокуючою статистикою, яка змусила нас шукати в існуючих реаліях вихід, як цього не допустити. Майже 900 українських військових загинули в результаті самогубств, а також умисних вбивств. Це жахливі втрати, це майже 2 повноцінних батальйону ЗСУ “, – розповів військовий прокурор.

Скоріш за все, основною причиною цього є посттравматичний синдром, підкреслив військовий прокурор.

Військова прокуратура, акцентує Матіос, планує перейняти досвід Ізраїлю, США, Канади і Великобританії. Саме ці країни вже неодноразово стикалися з необхідністю припинення негативних наслідків цього синдрому, і цей досвід може бути дуже корисний для України.

Нагадаємо, канадські фахівці організували для українських лікарів майстер-клас із медичної, фізичної та психологічної реабілітації воїнів АТО.

Про це повідомляє Знай.

Навчання проводили в Ірпінському військовому госпіталі, де відновлюють здоров'я наші захисники. Переймати досвід закордонних колег приїхали кілька десятків вітчизняних медиків та волонтерів. Канадські фахівці продемонстрували відновлювальні методики, які допомагають воїнам якнайшвидше повернутися до мирного життя.

Окрім вже знайомих прийомів ерго- та арт-терапії та технік релаксації, зарубіжні реабілітологи запропонували інноваційну систему Айрекс.


Як писав раніше Знай.ua, головний військовий прокурор Анатолій Матіос припустив, що відсутність розуміння подвигів героїв АТО у населення України може призвести до громадянського конфлікту.


Також Знай.ua писав про те, що у Нацгвардії запустили програму з обов'язкового огляду психологів в день демобілізації.