Українські урядовці анонсували зміну правил, за якими громадянам будуть оформляти комунальну знижку.

Про це заявив керівник директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Критерії оформлення субсидій потрібно вдосконалювати. Тому ми ініціювали перед Кабміном деякі уточнення. Якщо хтось із батьків ухиляється від сплати аліментів на дитину, він не може претендувати на субсидію. Крім того, неоднозначний критерій з авто. За рішенням комісії на субсидію може претендувати той, хто купив у кредит "ланос" 2015 року. Адже це не "мерседес" за 2-3 мільйони гривень", - зазначив він.

Більш того, за словами Музиченко, критерій проживання в сім'ї в будинку понад 200 квадратів також не може служити показником, оскільки в радянський час "все будували під одним дахом", щоб заощадити.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Щоб оформити субсидію, в органи соціального захисту потрібно подати заяву та декларацію про доходи. Якщо до складу домогосподарства входять ті, хто не проживає за місцем реєстрації, на комісію потрібно подати документи, що підтверджують це. Мова йде про довідку з місця роботи, навчання, договір найму або оренди житла", — підкреслив він.

Нагадаємо, за результатами першого етапу верифікації субсидиантов уряд України змінив умови оформлення субсидій.

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Так, зараз вже відомо, що з 1 жовтня 2018 року при розрахунку субсидій не буде враховуватися в сукупний дохід особи сплачені аліменти і спеціальна допомога по вирощуванню великої рогатої худоби.

При тому, якщо у людини утворилася заборгованість по сплаті єдиного соцвнеску, що відбулося з прямої вини роботодавця, субсидію можна отримати на загальних підставах.

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Нагадаємо, Кабмін змінив правила отримання субсидій, що потрібно знати простим українцям.

Як повідомляв "Знай.uа" чиновники придумали, як не виплачувати субсидії.

"Знай.uа" писав, що заправкам дозволили знущатися з водіїв.