На окупованих путінськими бойовиками територіях Донецької та Луганської областей, за останні два роки, значно збільшилася кількість людей, які бажають повернутися під забезпечення української влади.

Про це стало відомо завдяки заявам експертів в ефірі програми "Донбас сьогодні", пише "Обозреватель".

Так, у Луганську та Донецьку в 2016 та 2018 році провели соціологічне дослідження. У результаті з'ясувалося, що в 2016 році в Донецькій області цього хотіли 59%, в той час, як в 2018 – 63% респондентів.

"Вибори "ДНР"
"Вибори "ДНР"

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А ось у Луганській області кількість бажаючих вирватися з-під "русьеого мыра" залишилося незмінним протягом двох років – 63%.

Не згодні були повернутися в Україну в 2016 році 37% у Донецькій області, проти 34% у 2018 році. У Луганській області таку позицію висловлювали два роки тому 31% опитаних проти 28% в нинішньому році. Люди прагнуть до миру, тому що Донбас виявився розірваним через агресію Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські силовики почали залишати окуповані території Донецької і Луганської областей. Жителі цих територій активно обговорюють, що відбувається щось дивне. Найімовірніше, що мова йде про екстреномий виїзд кадровиків. Цікаво, що виїжджають не тільки вони самі, але і вивозять свої сім'ї.

У соціальних мережах відзначають, що виїжджають колони автобусів і легкових автомобілів. Також разом з собою вони відвозять і прапори із зображенням двоголового орла, а з друку "ЦРЛ ДНР" прибрали зображення "курки", – так місцеві жителі називають двоголового орла.

Варто нагадати, що заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, який покидає свій пост 31 жовтня, вважає, що війну на сході України можна зупинити "протягом однієї години".

Нагадаємо, Україна втратила контроль над трьома областями: поліція і армія безсилі.

Як повідомляв Знай.uа Волкер розповів про головну мету Трампа, і українцям вона явно сподобається, а ось Путіну - ні.

Знай.uа писав, українські воїни мужньо відбили підступну атаку окупантів, у Путіна рахують втрати.