Не так давно винороби з України виробили спільну позицію, яка узгоджується з діями уряду в частині виконання положень угоди про ЗВТ Україна-ЄС у питанні заміни найменувань алкогольної продукції.

Про це заявив генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко під час прес-конференції, яка відбулася після засідання ради директорів.

"Українські винороби готові виконати всі вимоги, передбачені в рамках Угоди про асоціацію, і перейти на нові найменування для своєї продукції після завершення перехідного періоду", - повідомив Кучеренко.

Варто уточнити, що під перейменування потрапили, наприклад, "шампанське" і "коньяк". Таку умову висунула Франція, оскільки ці терміни походять від географічних назв її території – провінції Шампань і міста Коньяк.

Популярні новини зараз
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Показати ще

Це означає, що зовсім скоро "шампанське" може стати "ігристим вином", а "коньяк" - "бренді", або отримати зовсім інші назви. Як стверджує гендиректор, незважаючи на вірогідне падіння доходів виноробів під час переходу на нові найменування, вітчизняні виробники готові до таких змін.

Раніше повідомлялося, що щодня в Україні дорожчають алкогольні напої. Українці нібито стали менше "заглядати на дно чарки". Так, дані ВООЗ свідчать, що серед європейських народів лише українці і росіяни вибирають не традиційні алкогольні напої – тобто не горілку і віскі – а самогон або навіть глід. Цікавий факт, що українців, які полюбляють такі напої, – в дев'ять разів менше, ніж росіян.

Нагадаємо, що український парламент прийняв рішення відхилити пропозицію Кабміну щодо підвищення акцизного податку на тютюнові вироби, вино, пиво і спиртовмісні продукти.

Як повідомляв портал Знай.uа, за останні 5 років споживання хлібу та хлібобулочних виробів в Україні зменшилася приблизно на третину.

Також портал Знай.uа писав, що дрібні українські фермерські господарства, які займаються вирощуванням яблук, змушені залишити урожай в садах через збитковість виробництва в цьому році.