Український парламент вирішив трохи підзаробити на недобросовісних "модниках". Так, в Раді запропонували штрафувати громадян, які незаконно носять держнагороди та військову форму. Також у парламенті запропонували штрафувати тих, хто поглумився над могилами воїнів АТО.

Про це стало відомо завдяки новому законопроекту під номером №9217, який опублікувано на офіційному сайті українського парламенту.

З даною ініціативою виступив керівник комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков. За його словами, що мета документу – посилити повагу до захисників України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Варто зазначити той факт, що розмір штрафів за незаконне носіння військової форми, коли на це немає права, встановлено, виходячи із загальної вартості такого військової одягу.

І найголовніше - у новому проекті передбачається кримінальна відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятника, спорудженого в пам'ять людей, які захищали незалежність і територіальну цілісність України, які брали участь в АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже найближчим часом в стінах Ради вирішуватимуть проблемні питання ввезення до України авто з європейськими номерами. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на відповідну заяву на урядовому порталі. У заяві йдеться, що зараз в парламенті знаходяться два законопроекти, які стосуються проблеми ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

Головна ідея полягає в тому, щоб встановити жорсткі правила ввезення євроблях, тим самим перекривши популярні схеми транзитного та тимчасового ввезення.

Варто нагадати, що щодня в Україні відбуваються десятки аварій і ДТП, багато з яких відбуваються не тільки з вини водіїв, а й пішоходів. Пропонуємо розібратися, в яких ситуаціях вам потрібно буде сплатити штраф.

Найбільше пішоходи порушують - просто перейшовши на червоне світло і в недозволених місцях. Більшість таких неправильних вчинків такі, що призводять до смерті не лише пішоходів, але й водіїв.

Нагадаємо, бізнес в полоні у податківців: за що штрафують українських підприємців.

Як повідомляв Знай.uа спалювачів листя виловлюють з неба: що загрожує українцям.

Знай.uа писав, сигарети по 40 і горілка по 100: депутати ощасливили українців.