Осенюю депресію можна побороти не тільки смаколиками та алкоголем, але і правильним відпочинком.

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Вона пояснила, що через холодні та короткі осінні дні ми втрачаємо багато енергії та сил. Виною цьому є відсутність світла, і як результат, брак серотоніну - речовини, яка тримає нас у тонусі і дарує відчуття радості і щастя.

У цей же час, в нашому огранізмі у величезних кількостях виробляється мелатонін (гормон, який виділяється вночі і допомагає нам засипати). Дисбаланс зрушує біоритми організму.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Тому ще один челлендж для багатьох восени і взимку - прокидатися вранці поки не зійде сонце. На тлі цього може навіть розвинутися сезонне афективний порушення, а не просто реакція на холод або лінь" Уляна Супрун

Уляна Супрун поділилася кількома слушними порадами, які допоможуть тримати тіло в тонусі і легше пережити важку осінню пору, разом з її недоліком світла:

  • більше часу проводьте при денному світлі;

  • будьте фізично активні;

  • соціалізуйтесь і намагайтеся більше спілкуватися;

  • слідкуйте за своїм раціоном.

"А ось популярні ліки проти хандри - шоколад і м'яке світло свічок нам не допоможуть підбадьоритися. Недолік світла і солодощі здатні швидше посилювати млявість нашого мозку" Уляна Супрун

Нагадаємо, Супрун розповіла, як необхідно чхати в умовах підвищеної сезонної захворюваності гострими респіраторними інфекціями.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", експерти б'ють на сполох - виявляється, українці, "підігріті" рекламою популярних препаратів, масово купують неефективні ліки.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що вчені Стелленбосського університету в Південній Африканській Республіці на весь світ заявили про те, що газовані напої негативно позначаються на роботі людського серця.