Багато хто помічав, що з настанням холодів на душі стає якось сумно і починає підступати депрессія. Психолог Карина Матковська розповіла спеціально для читачок Clutch, як боротися з осінньою хандрой.

1. Висипатися.

Якщо ви відчуваєте втому просто знайдіть час для відпочинку. Вимкніть телефон, закрийте всі соцмережі, прийміть гарячу ванну і добре виспіться. Вже на наступний день ви відчуєте себе набагато краще.

2. Проводите менше часу за комп'ютером

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Щоб краще висипатися вимикайте всі гаджети за годину до сну.

3. Не замикайтеся в собі.

Не давайте бажанням замкнутися в собі захопити вас. Сходіть в кіно з друзями, пропустіть по коктейльчику в барі, погуляйте в парку, будь-яка спільна активність підніме настрій.

4. Наведіть порядок у робочому графіку.

Якщо робота почала вас обтяжувати не варто заганятися. Спробуйте приходити пізніше або йти раніше, можете і зовсім взяти відпустку.

5. Займіться спортом.

Фізичне навантаження сприяє виробленню ендорфінів — гормонів радості.

6. Подорожуйте!

Організуйте незвичайний маршрут, щоб у вас не було і хвилинки для хандри.

7. Купіть нову сумку.

Постійне носіння важкої сумки негативно впливає на нашу підсвідомість і настрій. Купіть собі маленький клатч і не носіть зайвого.

8. Сходіть на терапію.

Люди даремно побоюються психологів, вважаючи, що ті неодмінно будуть вважати їх божевільними та лікувати від невідомих хворіб. Психолог не засуджує і не дає оцінок діям, приймаючи вас таким, який ви є. Це допомагає встановити особливі довірчі стосунки в яких ви зможете відкрити себе по-новому і вирішити хвилюючі життєві питання.

Нагадаємо, 3 продукту, які допоможуть запобігти осінню депресію.

Раніше Знай.ua повідомляв, що депресія вважається одним з найпоширеніших психічних захворювань. За статистикою, від неї страждає понад 350 мільйонів людей всіх років, і дві третини з них — жінки.

Також Знай.ua писав, щороку осіння депресія захоплює людей і змушує страждати. Але, насправді, боротися з цим явищем досить легко.