В Україні набули чинності нові права для жінок, які проходять військову службу. Згідно з новим законом, який починає діяти з 27 жовтня, жінки служитимуть на рівних засадах з чоловіками.

Зокрема, мова йде про рівний доступ до посад, звань, а також про рівний обсяг відповідальності під час виконання службових обов'язків. Про це стало відомо завдяки опублікованому законопроекту у виданні "Голос України".

"Жінки виконують військовий обов'язок на рівних засадах з чоловіками (за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі), що включає прийняття в добровільному порядку (за контрактом) та призов на військову службу, проходження військової служби, проходження служби у військовому резерві, виконання військового обов'язку в запасі та дотримання правил військового обліку", – йдеться у законі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити той факт, що також документ дозволяє призначати жінок в добовий наряд, однак з дотриманням законодавства з питань охорони материнства та дитинства, а також скасовує обмеження щодо служби жінок у військовому запасі.

Варто нагадати, що Черкаси назвали найнебезпечнішим містом України за кількістю "криміналу". Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

"Мирне місто Черкаси, де кілька днів тому проводив нараду керівників кримінальної поліції України – найкримінальніше місто в країні", - уточнив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновникам Росриболовства заборонили протягом трьох років відвідувати Україну. Вони покинули країну. В Україні на три роки заборонили в'їзд голові делегації офіційних осіб Росії на переговорах щодо вирішення проблеми рибальства в Азовському морі Ігорю Рульову і ще двом чиновникам Росриболовства.

"Вчора під час оформлення вильоту рейсом на Стамбул в аеропорту Бориспіль згідно з наявною інформацією прикордонники заборонили в'їзд голові цієї комісії Ігорю Рульову та ще двом учасникам комісії з РФ строком на три роки", - повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Нагадаємо, "Тут росіяни не воюють": в ОБСЄ раптово осліпли.

Як повідомляв Знай.uа путінські пси обстріляли українських героїв з забороненого вогню.

Знай.uа писав, завал Кримського мосту: окупанти розчистили дно протоки від свого сорому.