Україна перейшла на "зимовий час". 28 жовтня о 4:00 стрілки перевели на годину назад. Такий перехід був передбачений постановою уряду України від 1996 року про порядок обчислення часу.

переведення годинника
переведення годинника

Нагадаємо, ідея переведення годинників виникла ще в 18 столітті, а її автором був сам Бенджамін Франклін! Під час перебування в Парижі він зауважив, що вже в той час люди любили засиджуватися вечорами, випалюючи величезну кількість свічок і масла для новомодних в той час ламп. І він подумав, що зміна часу всього на годину дозволила б заощадити величезну кількість ресурсів.

переведення годинника
переведення годинника

Таким чином, переведення годинників здійснюється для того, щоб люди могли працювати довше і, при цьому, менше використовувати штучне освітлення. Адже і зараз ми встаємо на початку світлового дня, а лягаємо значно пізніше його кінця.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вперше перехід на літній і зимовий час ввели у Великобританії в 1908 році заради більш раціонального розподілу електроенергії.

Сезонне переведення годинників
Сезонне переведення годинників

Приклад Великобританії наслідували понад 110 країн світу, а серед тих, хто не переводить стрілки годинника — Росія, Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Ангола, Китай, Туніс і ще 150 країн.

В Україні у 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, проте цю постанову було скасовано. У той же час, зараз рішення може бути переглянуто, якщо від переведення стрілок відмовиться Євросоюз.

Перехід на зимовий час
Перехід на зимовий час

За словами лікарів, потрібно постаратися висипатися, а для цього кожен день лягати спати вчасно (хоча б не пізніше 11 годин вечора). Спати потрібно не менше семи-восьми годин. А ще допоможуть зміни в раціоні — потрібно їсти більше страв з моркви, буряка, гарбуза.

"По можливості частіше бувайте на свіжому повітрі: пройдіться кілька зупинок пішки, в обід вийдіть на прогулянку в парк чи сквер, а у вихідні вибирайтеся на природу", — радить лікар.

Нагадаємо, Україна слідом за Європейським союзом готова відмовитися від традицією щороку переходити на літній і зимовий час.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", людям, страждають від серцево-судинних захворювань, під час переходу, потрібно бути особливо уважними.

Також портал "Знай.uа" писав, що лікарі пояснили всю небезпеку переходу на зимовий час