Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів

Цей день вважається одним із міжнародних днів ООН. Його заснували в 2013 році, щоб привернути більше уваги до того, що обмежує можливість журналістів у виконанні своєї роботи і тому, що підриває права суспільства отримувати достовірну інформацію. Саме цю дату вибрали, як пам'ять про двох французів журналістів, які мали висвітлювати збройний конфлікт в Малі. Їх звали Гіслен Дюпоні і Клод Верлон. Їх викрали і вбили бойовики в 2013 році 2 листопада.

Злочин викликав такий резонанс громадськості, що ООН довелося прийняти документ, який засуджує насильство до представників преси, а також перешкоджання виконанню їхніх обов'язків. За міжнародним гуманітарним правом у представників ЗМІ, які працюють в районах збройних конфліктів повинні бути під захистом і користуватися повагою. Чому такий акцент на безкарності, тому що за 12 років вбили 1010 журналістів, а вони освітлювали останні новини і займалися дуже небезпечною роботою.

Джазовий фестиваль Гранади

Цей фестиваль проводиться щороку з 1980 року. За всі ці роки у фестивалі брали участь безліч зірок, Майлз Девіс, Оскар Пітерсон, Чик Коріа, Хербі Хенкок, Дайана Крол і інші. Для деяких людей це стало хорошим стартом кар'єри. На головній сцені в Teatro Isabel la Católica проходить 7-9 виступів. А після заходу починаються Джазові ночі. Під час фестивалю також проходить конкурс джазових виконавців, в ньому беруть участь конкурсанти 35 країн. Для любителів проводять навчальні курси джазу, виставки та кінопокази.

Популярні новини зараз
Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники В Україні оновили правила для виїзду за кордон Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Православні свята:

  • День пісний.
  • Великомученика Артемія Антіохійського.
  • Праведного отрока Артемія Веркольского.
  • Священномученика Миколая Любомудрова.

Артем'єв день

У цей день відзначається пам'ять Артемія Антіохійського - християнського святого, який жив в 4 столітті. А на Русі в цей день просили святого Артемія позбавити від випадкової смерті. Його шанували як захисника від різних хвороб. Ще він також покровитель воєначальників і отаманів. За повір'ям, людина, яка народилася в цей день, буде під захистом матері вовчиці, а сама вона буде близькою за духом до звірів і птахів лісу.

Іменини в цей день

Олександр, Артемій, Герасим, Герман, Іван, Ірина, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро, Федір

Раніше Знай.ua повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Нагадуємо, що передбачив Вольф Мессінг Росії на 2019 рік, це гірше катастрофи

Також раніше Знай.ua повідомляв, що в посольстві Ватикану виявили мумію, яка "відпочивала" там 30 років