В українців з'явилася можливість заробити на відновлюваній енергії.

З 2014 для приватних господарств діє так званий "Зелений тариф". Він полягає в тому, що державні електрокомпаніі зобов'язані купувати електроенергію з джерел відновлюваної енергії за встановленими державою цінами.

газовий лічильник
газовий лічильник

А встановлені цінники зараз навіть вище, ніж в Європі - 0,17 євро цента за кожен створений кіловат. Ця встановлена вартість діє до 2030.

Щоб скористатися перевагами "зеленого тарифу" варто пройти кілька кроків.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

опалення
опалення

Спочатку слід ретельно вивчити всі пільги і приємні аспекти, які отримує власник своєї власної електростанції. Далі вже зайнятися купівлею і облаштуванням. Максимально допустима потужність для приватних осіб становить 30 кВт. Та й елетростанция вже на 20 кВт приносити в рази більше прибутку, ніж депозитний рахунок у банку. Вартість і установка такої у себе на даху становить близько 9000$.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Звичайно, відштовхує число, але при декларації статті витрат, як на відновлювану енергію в деяких банках можна отримати кредит під 0%, що покриє 70% всіх витрат.

Дохід від такої може скласти більше 10 000 грн в місяць (в сезон).

А термін окупності станції (при максимальній відповідності) становить 5-7 років, причому строк дії без подальших капіталовкладень набагато довший.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Раніше ми писали, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив новопризначеному керівнику Пенсійного фонду України (ПФУ) Євгену Капинусу провести підготовку до підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2019 року, а також автоматичного перерахунку пенсій усіх пенсіонерів з 1 березня 2019 року.

Нагадаємо в Україні долар після зміцнення раптово зробив несподіваний маневр і почав падати в ціні.

Як повідомляв Знай.uа, що МВФ розбив фінансові надії українців одним прогнозом.

Також Знай.uа писав, Мінсоцполітики назвало розміри надбавок до пенсії, які повинні з'явитися в найближчі кілька років.