У відомстві Арсена Авакова задумалися про нові стандарти соціального забезпечення поліцейських і рятувальників.

Так, в МВС України вирішили підвищити зарплату, компенсації за оренду квартир, а також плануються зміни в системі фінансового лізингу на придбання власного житла.

Про це стало відомо з промови міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, яку він зробив під час робочої поїздки на Буковину.

поліція
поліція

"Поліцейські і рятувальники - це ті структури, які становлять хребет нашої державності, ключові учасники нашого державного розвитку. Для нас головне, щоб кожен був мотивованим, поважав свою роботу і бачив перспективи розвитку", - звернувся до працівників Нацполіції і Держслужби з надзвичайних ситуацій Арсен Аваков.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За словами міністра стає ясно, що з початку 2019 будуть введені в дію нові механізми соціального забезпечення.

"Рішенням Кабміну ми підвищили заробітну плату для поліцейського і рятувальника на 30%. З першого січня мінімальна зарплата для працівника ДСНС складе дев'ять тисяч гривень, для поліцейського - 9200", - розповів Арсен Аваков.

Варто нагадати, що у зв'язку з тим, що борг із зарплати в Україні зріс на 6,5%, Міністерство соціальної політики хоче дозволити не працювати в разі невиплати зарплати компанією.

У відомстві вже підготували законопроект, згідно з яким, якщо роботодавець порушує строки видачі зарплати, він зобов'язаний сплатити працівникові пеню в розмірі облікової ставки Нацбанку за кожен день затримки. Зараз вона становить 18%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні рекордно подорожчав головний продукт. Так, хлібний кошик підскочив в ціні в середньому на 9% і, за словами економістів, продовжить дорожчати. Якщо раніше у нас був найдешевший хліб, то тепер ми випередили деякі європейські країни.

Нагадаємо, де в Україні можна отримати зарплату вище середньої.

Як повідомляв Знай.uа як цілком законно зменшити оплату за тепло.

Знай.uа писав, це краще за премії: роботодавців змусять оплачувати прогули працівників.