Багато інформації, що мотивує вчинки керченського стрілка та висвітлює багато подробиць підготовки до теракту, було виявлено у особистих повідомленнях соцмережі Владислава Рослякова.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

ЗМІ стало відомо про те, що вночі 4 листопада було зламано сторінка у Вконтакте студента Керченського політехнічного коледжу Владислава Рослякова, який убив у своєму навчальному закладі більше 20 чоловік.

Останнім часом він сидів з фейковий сторінки під ім'ям Анатолій Смирнов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

З'ясувалося, що Владислав Росляков перебував у невеликому так званому неонацистці співтоваристві, без проукраїнського ухилу. В особистих листування Влад писав, що він "точно не голений", тобто не скінхед.

Журналісти оприлюднили кілька моментів зі знайдених листувань:

Мотивація. Росляков скаржиться своїй колишній однокласниці, що батьки вже все вирішили за нього. Але він збирається "влаштувати собі відмінний випускний" і тоді все закінчиться. Також він багато разів пише, що збирається вчинити суїцид.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Буллінг. Росляков не пише, що піддається якимось нападкам з боку однолітків в коледжі. Але стверджує, що там панує "тиранія".

Стосунки з дівчатами. Росляков стверджує, що ніколи не був у відносинах і не хоче. Також пише, що до нього часто "підкочують", але він посилає всіх "в ігнор".

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Речовини. Росляков стверджує, що багато випивав з однокласниками в школі і крав кольоровий метал. В останні роки взагалі не вживає алкоголь і наркотики.

Політика. На сайті КиноПоиск він оцінив фільм політика Олексія Навального "Він вам не Дімон" на 10 з 10. В цілому аполітичний, хоча і висловлює націоналістичні погляди, антірелігіозен і не підтримує чинну владу (мабуть в Росії).

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Футболка з написом "Ненависть". Ймовірно це назва пісні гороркор групи SKABBIBAL, яка є в аудіозаписах Рослякова.

Love story. В останні два тижні до нападу Владислав почав листуватися з дівчиною зі свого коледжу, з якої раніше не спілкувався. Користувачі припустили, що це могла бути його кохана. За день до трагедії він написав їй:

"Слухай, завтра зустрічаємося не в коридорі, а біля твого корпусу, окей?".

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Ймовірно, він хотів таким чином змусити її піти подалі від вибуху і стрілянини і тим самим урятувати життя.

Нагадаємо, акаунт Владислава Рослякова, який влаштував стрілянину і вибух в коледжі в Керчі, зламаний.

Як писав раніше Знай.ua, у результаті вибуху в політехнічному коледжі Керчі 16-річній студентці Наталі Калініченко ампутували стопу.

Також Знай.ua писав про те, що з кожним днем з'являється усе більше версій кривавого теракту у Керчі, суспільство остаточно заплуталося і складається враження, що саме такого ефекту і добивається кремлівська сторона.