Українців попередили про шахраїв, які з'явилися в сфері надання послуг электроенергії. Про це повідомляє прес-служба Київобленерго.

Шахраї користуються необізнаністю громадян та бажанням скоротити витрати на електроенергію. При цьому існує кілька схем обману.

Перші пропонують демпінгові ціни для залучення клієнтів. Ці недобросовісні методи конкуренції, на перший погляд, найбільш вигідні для клієнта. Однак на ділі виявляється інакше. Користувачі в результаті отримують некомпетентне обслуговування, низька якість і істотне зростання цін надалі.

За іншою схемою користувачам пропонують неймовірні знижки на електроенергію. Кінцева вартість таких послуг, по суті, навіть не забезпечить покриття витрат постачальника на закупівлю електроенергії в ДП "Енергоринок".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Сумлінні ж постачальники таких знижок надати не в змозі, тому для пересічного необізнаного споживача виглядає, на перший погляд, неконкурентоспроможними. Схема роботи компаній-шахраїв будується за принципом фінансової піраміди і полягає в укладанні договорів про постачання електричної енергії з найбільшою кількістю споживачів. Закупівля електроенергії для одних споживачів здійснюється за рахунок отримання передоплати від інших. Така співпраця буде продовжуватися недовго і, нарешті, закінчиться зникненням постачальника і припиненням постачань електроенергії", - повідомляють в компанії.

Київобленерго рекомендує користувачам при пошуку нового постачальника електричної енергії якісно оцінювати всі ризики.

Нагадаємо, українцям розповіли, як не переплачувати за компослуги. Подібні підвищення тарифів на комунальні послуги ведуть Україну до енергетичної бідності.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пообіцяли роздати по 12 тисяч. Встановлені цінники зараз навіть вище, ніж в Європі — 0,17 центів за кожен створений кіловат.

Знай. ua писав, що вигідніше платити за комуналку, або переобладнати будинок? Чекати пільг, встановлювати новітні системи - вибір у кожного свій.