Українські чиновники, після візиту Ангели Меркель до Києва, зрозуміли, що газопровід "Північний потік-2" все ж таки буде побудовано.

Невідомо що німецький лідер сказала українським реформаторам, але після від'їзду Ангели Меркель в "Нафтогазі" заявили, що переходять до "плану Б", який, як відомо, передбачає компенсацію збитків України.

Порошенко та Меркель
Порошенко та Меркель

Головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко в ефірі одного з телеканалів заявив, що "план Б" - це компенсація збитків, в той час як "план А" - збереження транзиту через українську ГТС. Про це пише "КП в Україні".

Північний потік-2
Північний потік-2

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Ми намагаємося компенсувати фінансові збитки. Ми вже ініціювали новий арбітраж, який, фактично, вже почався, де ми вимагаємо більше 12 мільярдів доларів, з яких десять - це, фактично, компенсація за те, що не буде транзиту через територію України після 2019 року", - сказав він, зазначивши, що це резервний варіант.

Експерт заявив, що ми звернулися до експертів, щоб ті пояснили нам перспективи такого позову і що чекає українську трубу після закінчення чинного контракту з "Газпромом".

Нафтогаз
Нафтогаз

На сьогоднішній день вже зрозуміло, що побудувати і ввести в експлуатацію "Північний потік – 2" до закінчення 2019 року не вийде. Поки що мова йде про кінець 2020 року або початок 2021 року. Тому Росії і Україні доведеться якось співіснувати в 2020 році, адже контракт "Газпрому" з "Нафтогазом" закінчується в 2019 році.

За словами експерта, поки що "Нафтогаз" може говорити лише про судовий позов, тому що крім Росії українську трубу заповнити нікому.

Варто нагадати, що ціна на газ для населення України з 1 листопада 2018 року зросла на 23,5%. Тепер українці платитимуть на півтори тисячі грн більше за тисячу кубометрів. А слідом за блакитним паливом, очікується підняття тарифів практично на всі комунальні послуги. Про це повідомили представники компанії "Нафтогаз Україна" на офіційному сайті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг є ефективнішим механізмом, ніж встановлення низької ціни на блакитне паливо. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Нагадаємо, які цифри українці побачать у платіжках по-новому.

Як повідомляв Знай.uа і це навіть без премій: українцям назвали зарплату глави "Нафтогазу".

Знай.uа писав, тарифи, продукти, паливо, транспорт: що подорожчає в листопаді.