Осінній призов-2018 опинився під загрозою зриву, адже явка майбутніх солдат у військкомати залишається рекордно низькою.

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ

У Києві рекордно впала явка в військкомати. На осінній призов відгукнулося лише 8% майбутніх солдатів. Це означає, що в комісаріати з'явився лише кожен дванадцятий призовник.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на столичного воєнкома Сергія Клявліна.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Явка призовників у Києві рекордно низька. На сьогоднішній день у військові комісаріати прибутку всього 8% юнаків - мешканців столиці. Тобто, жителі Києва до призовних дільниць як не зверталися, так і не звертаються", - розповів комісар.

За його словами, призовники на час кампанії масово виїжджають за кордон або ховаються на дачах у родичів. Не кращим чином поводяться і вузи, які "покривають" студентів, які вже випустилися, а значить втратили право на відстрочку. Вони часто не подають до військкоматів списки таких студентів. Тому, заявив воєнком, доводиться влаштовувати рейди по гуртожитках.

"Ми відвідуємо гуртожитки, де проживали ці призовники, і виявляємо факти, коли особа втратила право на відстрочку, але називає себе студентом на тій підставі, що нібито проживає в гуртожитку", - розповідає Клявлін.

Він додав, що ситуація із призовом є критичною навіть у порівнянні з 90-ми і двохтисячних роками і гірше, ніж під час весняного призову цього року.

"Хвиля патріотизму, яка була в 2014-2016 роках, поступово згасає, дуже багато негативної інформації про проходження служби призовниками в ЗМІ. Нашої інформації не довіряють, зате вірять інформації в інтернеті, що призовників відправлятимуть в зону проведення операції Об'єднаних сил. Хоча це неможливо, оскільки строковиків заборонено відправляти в зону ООС", - пояснив військовий комісар.

Осінній призов розпочався в Україні 1 жовтня. І вже за минулий місяць з'явилося багато повідомлень про його зриві. Характерною ознакою недобору став вилов хлопців на вулицях.

Нагадаємо, охочих йти в армію в Україні, за зрозумілих причин, дуже мало.

Як писав раніше Знай.ua, у Харківській області створили спеціальні комісії, які перевіряють документи у хлопців призовного віку.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні повним ходом триває призовна кампанія-2018, однак, як і кожного року, цього разу також не обійшлося без прикрих інцидентів.