Кабмін направив до українського парламенту "секретний" законопроект, який передбачає збільшення акцизів на тютюнові вироби і посилки.

В даний момент держбюджет України переживає не найкращі часи. Звичайно, його необхідно якимось чином наповнювати, і робити це уряд збирається за рахунок гаманців українців. Про це пише портал "Політека".

Кабмін
Кабмін

Новий законопроект вдарить, як зазвичай, по курцях, а також любителям заощадити на покупках, купуючи речі в зарубіжних інтернет-магазинах.

засідання Кабміну
засідання Кабміну

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Почати варто з посилок

Даний законопроект передбачає зменшення безмитного ліміту на посилки. Оскільки обговорення даного проекту наш уряд проводив за закритими дверима, це спровокувало появу деяких чуток. Передбачалося, що знизити даний ліміт планують з поточних 150 євро аж до 22 євро. По суті, податком тоді обкладалася практично кожна посилка.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Ніхто не став чекати підтвердження такої інформації. Активісти відразу почали реєструвати петиції на сайті президента України про скасування такого рішення. Тим не менш, коли 5 листопада законопроект таки з'явився на сайті Верховної Ради, інформація підтвердилася не повністю. Безмитний ліміт таки хочуть знизити, але не до 22 євро, а до 100 євро. Це, звичайно, не так серйозно, як було за чутками, але теж може непогано вдарити по гаманцях українців.

Укрпошта
Укрпошта

Виходить, що якщо депутати підтримають ініціативу, то за посилки, що перевищують за вартістю 100 євро, доведеться доплачувати ще 20% від суми ПДВ і 10% на ввізне мито. Крім того, дати таку можливість українцям хочуть прямо на пошті. Поштових операторів хочуть зробити податковими агентами.

Що стосується тютюнових акцизів, то уряд хоче встановити поправку вже запланованого підвищення цін на рівень інфляції. По суті, те, що з 1 січня акцизи зростуть на 20% - це вже давно вирішене зобов'язання перед ЄС. З цим ніхто нічого не зробить.

Варто нагадати, що відповідно до нової постанови, ціни на газ для населення України зростатимуть в три етапи. На першому, який стартував 1 листопада ціна на блакитне паливо підвищується на 23.5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за спожиті у вересні 2018 комунальні послуги українцям доведеться оплатити в повному обсязі, якщо на даний момент ще не нарахували субсидію. Про це повідомили представники уряду.

"На випадок відсутності в платіжці розміру допомоги, субсидиантам рекомендується оплачувати свій обов'язковий платіж", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українцям пообіцяли радикальні зміни.

Як повідомляв Знай.uа українців обкладуть новими податками: кого торкнеться нововведення.

Знай.uа писав, великі агрохолдинги позбудуться 300 млн грн дотацій.