Представники середнього і великого бізнесу в Україні вважають виправданим в поточній економічній ситуації введення податку на виведений капітал.

Про це повідомляє "Хвиля".

Відзначається, що доходи, які будуть отримані від запуску нового податку, який стосуватиметься збору за виведений капітал дозволять перекрити дефіцит бюджету вже з 2021 року та у подальшому можуть стати заміною кредитів Міжнародних економічних інстанцій.

"Повноцінне введення податку на виведений капітал - це реальна альтернатива програмі МВФ, кошти від якої підуть не тільки на виплату боргів, а й на розвиток економіки і створення конкурентоспроможного ринку", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того він відзначив, що більшість підприємців вже готові сплачувати податки на виведений капітал.

"Бізнес запропонував владі гарантії - законодавчо зафіксувати на перші два роки гарантований платіж по ПНВК в розмірі не менше 50% від сплаченого податку на прибуток в 2018 році", - зазначив він.

Разом з тим варто відзначити, що Верховна Рада схвалила угоду з Європейським Союзом щодо макрофінансової допомоги Україні в розмірі 1 мільярда євро. За ухвалення в цілому відповідного законопроекту (0203) проголосували 242 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

В угоді зазначається, що цей мільярд буде надано Україні двома траншами по 500 мільйонів. Президент Петро Порошенко розраховує, що перший транш Україна отримає в найближчі тижні.

Для того, щоб отримати допомогу, Україна має виконати умови програми Міжнародного валютного фонду і отримати позитивну оцінку від Єврокомісії щодо прогресу, досягнутого в макроекономічних і структурних реформах.

Фінансова допомога має на увазі, що Україна і далі буде дотримуватися ефективних демократичних механізмів, зокрема, багатопартійної парламентської системи і гарантувати повагу прав людини.

"Загальний розмір кредитної угоди - 1 млрд євро. Він буде надано нам двома траншами. Для першого траншу ми вже виконали всі технічні умови, які викладені в меморандумі", - сказала виконуюча обов'язки міністра фінансів Оксана Маркарова і додала, що ставка складе не більше 3 % річних, термін - не більше 15 років, а отримання першого траншу при ратифікації угоди можливо вже в цьому році.

Нагадаємо, українці повстали проти постійних знущань, терплячці настав кінець.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям пообіцяли роздати по 12 тисяч.

Також "Знай.ua" писав, що Порошенко цинічно прокоментував підвищення ціни на газ.

Михайло Соколов про податок на виведений капітал