Розслідування резонансного убивства громадської активістки Катерини Гандзюк обростає новими подробицями.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

Генпрокурор Юрій Луценко вважає основними три імені зі списку 12-ти потенційних замовників вбивства Катерини Гандзюк.

Про це він заявив у четвер, 8 листопада, у ефірі каналу 1 + 1.

"Я в голові маю як мінімум три прізвища основних підозрюваних у замовленні вбивства. Якщо зараз я вам скажу хоч одне прізвище, слідству цим не допоможу", - розповів очільник ГПУ.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Луценко наголосив, що слідство "ще кілька днів тому впевнено могло зробити серйозні кроки" для того, щоб затримати ймовірного замовника, однак цьому завадили. Що саме і хто завадив, Луценко не афішує.

Глава ГПУ підкреслив, що основний підозрюваний в організації атаки Сергій Торбін наразі відмовляється називати замовника.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Варто додати, що четверо з п'яти підозрюваних у нападі зізналися в злочині; всі вони - ветерани АТО. Екс-помічник депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський заявив, що у нього не було мотиву для нападу, але визнав, що знайомий з Сергієм, якого називають організатором замаху.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно заявив про намір подати у відставку найближчим часом.

Про це очільник ГПУ зазначив під час доповіді з трибуни у стінах Верховної Ради, як повідомляє спеціальний кореспондент "Знай.ua".

Як писав раніше Знай.ua, український парламент не підтримав відставку генпрокурора Юрія Луценка.

Відомо, що спікер поставив питання на рейтингове голосування, в результаті відставку Луценка підтримали всього 38 нардепів. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 6 листопада, Генеральний прокурор України Юрій Луценко з парламентської трибуни гучно заявив про відставку.