Намісник Почаївської Лаври митрополит Володимир Мороз налякав прихожан тривожною заявою, яка стосується можливого нападу на святиню.

Він закликав вірян готуватися до фізичного захисту святині, повідомляє Рoliteka.

Ініціатива захисту святині належить депутатському загалу Тернопільської облради. Депутати звернулись до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням забезпечити цілодобову охорону Почаївської Свято-Успенської лаври, оскільки місцевий митрополит Володимир Мороз звернувся до пастви з закликом готуватися до фізичного захисту святинь.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами депутатів, готуючись до об’єднання УПЦ КП і УАПЦ, "окремі структури" намагаються розпалити міжконфесійну ворожнечу і загострюють суперечки навколо юридичної приналежності Лаври.

"Додаткового занепокоєння додало звернення намісника Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополита Володимира Мороза, який, посилаючись на погрози "розправою" над ченцями, оприлюднив прохання до парафіян підготуватися до фізичний захист святині.

"Розміщення в мережі Інтернет та поширення серед громадян недостовірної інформації про плани силового захоплення культового об’єкту призводить до масової штучно створеної паніки, яка в перспективі може відбитися в протиправній діяльності", – йдеться у депутатському зверненні.

Почаївська Лавра
Почаївська Лавра

Таким чином святиня буде 24 години на добу бути під охороною Нацгвардії. Крім того, Міністерство юстиції та місцеві відділення СБУ і ГПУ повинні дати оцінку факту незаконної реєстрації права користування на 6 споруд Свято-Успенської Почаївської лаври, що відносяться до пам’ятки архітектури національного значення. Відповідне рішення нещодавно ухвалено реєстратором КП "Струсовський", ніж була забезпечена оренда лаври для УПЦ МП до 2052 року.

У духовному середовищі ходять, що Москва готує провокації навколо Почаївської Лаври, щоб спровокувати релігійне протистояння в Україні.

Почаївська лавра
Почаївська лавра

Нагадаємо, у мережі висміяли припущення Російської православної церкви про те, що в разі надання автокефалії Україні, може відбутися криваве побоїще та захоплення Києво-Печерської лаври.

Києво-Печерська Лавра
Києво-Печерська Лавра

Як писав раніше Знай.ua, для українських вірян з'явилися цікаві новини, Україна стане ближче до Євросоюзу не тільки політично, але й духовно. У тому факті, що отримання Україною автокефалії приведе її до європейської сім'ї, переконаний предстоятель Фінляндської православної церкви Архієпископ Лев.

Також Знай.ua писав про те, що у Росії знову відзначилися православ'ям головного мозку, або просто - маразмом.