Скандальна РПЦ заявила про готовність відновити діалог з Константинопольським Патріархом лише після його вибачень.

Про це сказав у понеділок журналістам прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі священик Олександр Волков.

Так, московський піп відзначив, що шлях на який став Вселенський патріарх може стати важким для всього православ'я та для віруючих в Україні зокрема. Проте він відразу ж додав, що все можна виправити, для цього лише достатньо того, що "Константинополь встане на шлях діалогу".

Крім того прес-секретар Кирила заявив, що РПЦ й надалі мають намір відстоювати раніше прийняту позицію "стояти на істині".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що РПЦ закликає вірян підтримати главу Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія нібито для запобігання "розколу".

"Я б хотів би закликати православних віруючих України зберігати вірність канонічній Церкві і всіляко підтримувати Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, незважаючи ні на які погрози і провокації з будь-якої сторони, незважаючи на обіцянки і заклики розкольників і тих представників влади, які заради власних політичних інтересів встали на шлях втручання в справи Церкви", - зазначив митрополит.

За словами митрополита, канонічна православна церква проходила через багато випробувань у різні часи, і проблеми були також і на українській землі.

Іларіон сподівається на те, що розум у результаті запанує і Константинополь відмовиться від подальших кроків, які в підсумку призведуть, як він вважає, до розколу.

Крім того варто додати, що раніше постійний член Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря зазначив, що факт утвердження єдиної автокефальної помісної церкви в Україні спричинив справжній напад паніки у РПЦ, адже Томос ставить хрест на неоімперському проекті Росії.

Архієпископ зазначає, що у Москві сподіваються на відновленні імперії. Проте відмовляються розуміти, що її час давно минув – завдяки автокефалії для України здійснити ці плани не вдасться.

Тільки на одному прикладі того, що з приводу автокефалії Української церкви Путін скликав засідання Ради безпеки Росії, переконуємося, що з російської сторони держава не лише не відокремлена від церковних питань, а навпаки – тісно у них залучена, – зазначив Зоря.

Нагадаємо, московські попи остаточно злетіли з котушок, вибухнули страшними погрозами Вселенському патріарху.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо чому в Україні не люблять Московський патріархат.

Також "Знай.ua" писав, що священики-патріоти показали, якою повинна бути Україна.

РПЦ йде в розкол: можливі бої за Лаври і кому вони належать?