У когось урвався терпець, і здали нерви. Українські власники авто з іноземною реєстрацією заявили про нову акцію протесту. Так, 20 листопада серія акцій "євробляхерів" пройде в декількох містах України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню організації "Авто Євро Сила" в соцмережі Facebook.

Спочатку планувалося, що акції повинні були пройти 15 листопада, проте український парламент виходить на роботу лише 20-го тому говорять "євробляхери", домогтися скасування прийнятих законів вони не зможуть.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що депутати вирішили повернути акциз при ввезенні в Україну електромобілів. Верховна Рада ввела акцизний податок на ввезення електромобілів з-за кордону.

Про це йдеться в законопроектах №8487 і №8488, які парламентарі прийняли минулого тижня. Згідно з документами, крім зміни розміру акцизу та алгоритму формування податку на бензинові і дизельні авто, закон передбачає введення акцизів на ввезення електромобілів з-за кордону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в нових законах №8487 і №8488 про зниження акцизного збору під час імпорту авто є свої плюси і мінуси. Так, у них немає позитиву для автоімпортерів. Про це розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Експерт зазначає, що фактично дозволили ввозити будь-які б/у авто. Для простих українців "євробляхерів" це 100% перемога і 100% позитив. Особливо знижка на розмитнення протягом 90 днів з моменту публікації законів.

"Плюс розмитнення без виїзду за кордон на внутрішній митниці без документів на авто при наявності договору купівлі/продажу авто, оформленого без нотаріуса в якомусь підворітті на Подолі. Тому привітати їх можна, вони об'єдналися і перемогли, поки автомобілісти на українській реєстрації мовчали", - зазначає експерт.

Нагадаємо, автомобілі в полоні: оскаженілі "євробляхери" влаштували бунт на митниці.

Як повідомляв Знай.uа пригнати авто з Литви, Польщі чи США: скільки коштує техогляд, ремонт та сама машина.

Знай.uа писав, "драконівські" штрафи для євроблях: за що і скільки доведеться платити.