Новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто прибув до Києві для передачі вірчих грамот до МЗС.

Про це повідомив в Twitter заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Зокрема, Бондар відзначив, що прийняв всі необхідні документи від нового угорського посла. Більше того під час особистої зустрічі Ійдярто зазначив, що вже почав вивчати українську мову.

"Сьогодні прийняв копії вірчих грамот у нового посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто. Домовилися працювати над позитивним порядком денним двосторонніх відносин. Пан посол вивчає українську мову, яка, безсумнівно, допоможе йому в професійній діяльності", – написав Боднар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що попри анонсоване "перемир'я" у царині міждержавної політики з боку Будапешту між Україною та Угорщиною, остання не припиняє здійснювати розкольницькі для внутрішньої ситуації нашої держави підступні маневри.

Так стало відомо, що Угорщина тепер видає свої паспорти жителям Закарпаття у місті Кішварда, яке знаходиться майже на кордоні з Україною.

За словами Геннадія Москаля, після публікації скандального відео, на якому жителі Закарпаття присягають на вірність Угорщині, на кордоні абсолютно нічого не змінилося.

Просто тепер всі бажаючі беруть таку присягу не в Берегово, а на сході Угорщини.

"Нічого не змінилось. Ну, перенесли видачу паспортів в сусіднє угорське місто Кишварда. Люди сіли на електричку, яка йде 7 хвилин, і вони вже в Кишварді і там приймають громадянство", - заявив Москаль.

Нагадаємо, перед тим, як отримати громадянство одразу декількох держав, українцям необхідно почати спільну дискусію, аби вирішити це питання на суспільному рівні.

У цьому запевнив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові. За його словами, це стосується у першу чергу тих, хто вже оформив, або збирається отримати російський паспорт.

"Зараз ми в Україні маємо почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати. Проте ми не можемо навіть говорити про подвійне громадянство з Росією під час де-факто війни з нею. Ті, хто має російські паспорти, хай їх здають, всі інші – давайте розмовляти", - зазначив міністр.

Нагадаємо, українцям пояснили, як Путін перетворює Закарпаття на новий Донбас.

Як повідомляв "Знай.ua", Угорщина раптово пішла на поступки Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Сійярто спробував купити дружбу України.

Видача паспортів Угорщини громадянам України призвела до нового скандалу між країнами