Українці останні кілька місяців активно готуються до створення автокефальної православної церкви.

Ситуація в країні вельми напружена і дуже делікатна, багато чиновників та парафіяни побоюються масових акцій протестів та силових протистоянь. А ось в правоохоронних органах, навпаки, чекають на провокації з боку російських спецслужб.

Про те, як українська влада відповідатиме на провокації, чи є сенс створювати Міністерство у справах ветеранів та як вийти зі скандалу з паспортами на Закарпатті розповів заступник голови МінТОТ Георгій Тука. Дане інтерв'ю опублікувало видання "Обозреватель".

- Не можу не спитати у вас про ситуацію на Закарпатті, Берегово, де видавали угорські паспорти. Як оцінюєте реакцію України і як потрібно вирішувати проблему. Раніше так і Росія видавала всім підряд паспорти?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Адекватна з моєї точки зору. Єдине, ну якщо б я був на місці Павла Клімкіна, вислав цього консула на наступний день, а не тягнув два тижні, намагаючись змінити позицію Сійярто. Абсолютно було зрозуміло, яка це позиція, ніяких дискусій і близько не буде, тим більше керівництво Угорщини займає виключно проросійську позицію. Це була спецоперація. Яким чином потрібно взагалі реагувати на цю ситуацію? Подія в Берегово — тільки демонстрація частини проблеми. За великим рахунком, якби хтось не виклав це відео в мережу, а просто передав спецслужбам, то ніякої реакції не було", - відповів Георгій Тука.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Україна у процесі створення єдиної церкви. Можна очікувати загострення?

"В Луганській і Донецькій областях, у парафіях на території України священики РПЦ вже поширюють чутки про те, що в Україні захоплюють храми і що Міністерство культури, Кабінет міністрів прийняли рішення про конфіскацію всіх храмів і передачу Київському патріархату. Ситуація нагнітається", - заявив Тука.

Варто нагадати, що Угорщина запропонувала Україні укласти угоду про захист національних меншин, яка передбачатиме дозвіл на вільне користування рідною мовою в релігії, культурі, освіті та державному управлінні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що скандальний міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна готова надати Україні кредит для відновлення доріг на Закарпатті. Про це йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду.

Нагадаємо, депутати проголосували за відмову від російської мови: що це значить.

Як повідомляв Знай.uа новий Донбас: Закарпаття лихоманить від "антиугорської" істерії, ситуація напружена до межі.

Знай.uа писав, Угорщина далі нахабно роздає паспорти українцям.