Художню інсталяцію "Битва за Донецький аеропорт" виготовили і передали в музей Національної академії сухопутних військ.

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Наразі вже відомо, що учні Львівського художнього ліцею передали до музею військового вузу виготовлену ними ж художню інсталяцію, яка носить назву "Битва за Донецький аеропорт".

Відзначається, що на роботу витвору пішло близько двох місяців, а над її створенням працювала група юних хлопців на чолі з психологом вузу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Учні відтворили реальний бій в так званому "жовтому терміналі" аеропорту, при цьому вони намагалися не упустити найдрібніших деталей як в екіпіровці наших військ, так і противника", - йдеться в повідомленні.

Юні художники також точно відтворили і сам зал аеропорту: на стінах висять розірвані вибухами гранат і мін покажчики, розстріляний під час штурму телевізор.

Разом з тим варто відзначити, що ветеран АТО Богдан Величко після важкого поранення на фронті переосмислив абсолютно все своє життя. Замість того, аби сидіти на місці і жаліти самого себе через те, що не повернеться на передову, він освоїв абсолютно нову професію – баристи, і тепер готує ароматну каву для українців.

Майже за рік Богдан вивчив абсолютно всі найкращі рецепти і знається на тонкощах культового напою не гірше за інших. Працює колишній військовий у селі Броди Львівської області.

"Я можу називати це роботою, це моє захоплення та хобі. Люблю каву, якої вдома нема, тому потрібно сюди приходити, у кафе, заодно й людей пригощаю", - жартує він.

Назва, до речі, також наділена неабияким сенсом – "93 зернятка кави", зовсім як рідна бригада.

"Назва символічна, її придумав мій побратим, який зараз працює у Києві і має вже дві кав’ярні. Ми разом служили у 93 бригаді і зернятка символізують усіх нас, об’єднаних спільною ідеєю. Я служив близько двох років, спочатку добровольцем в Азові, а потім підписав контракт з 93 бригадою. Подальша служба проходила в районі села Піски, біля Донецького аеропорту. До служби в армії я займався підприємницькою діяльністю, був редактором газети, намагався створювати та розповсюджувати рекламу. Проте у 2014 році відбувся переломний період, і я вирішив піти в армію", - додає Богдан.

Нагадаємо, на мирній землі раптово помер український кіборг.

Як повідомляв "Знай.ua", український десантник підкорив серця мільйонів.

Також "Знай.ua" писав, що народний герой України з останніх сил бореться за життя.

ДАП. 48 годин з кіборгами