У четвер, 15 листопада, на сайті Президента України з'явилася нова петиція, яка пропонує прирівняти відповідальність водії та пішоходів.

Українець у поданій петиції №22 / 048227-еп пропонує прирівняти відповідальність пішохода до відповідальності водія.

дорога

"Привласнення пішоходу повноцінного статусу – учасника дорожнього руху. Потрібно посилити відповідальність за недотримання Правил дорожнього руху, а також повноцінно розглядати дії пішоходів, як причинно-наслідковий зв'язок при дорожньо-транспортних пригодах", — пише Максим Дуденко.

Щоб дана петиція потрапила на розгляд до глави держави, документ повинен набрати 25000 голосів за 3 місяці.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

ДТП

В Україні з'являться нові дороги, які повинні стати безпечнішими для учасників руху

Міністерство регіонального розвитку планує побудувати нові дороги за зміненими стандартами, які будуть більш безпечними. Так, пропонується збільшити ширину смуг та зупиночної зони.

Нагадаємо, на Київщині, в селі Качали, п'яний як чіп водій, збив на двох дітей та втік з місця пригоди. Винуватця ДТП вдалося затримати відносно швидко. Водієм виявився житель м. Буча. Дітей у важкому стані забрали до лікарні. 10-річна дівчинка перебуває в реанімації.

Як повідомляв портал Знай.ua, київських водії попереджають про ремонт одразу на кількох мостах, тому слід планувати свої маршрути заздалегідь, щоб не потрапити в затор.

Також Знай.ua писав про те, що українським водіям розповіли про цікавий та простий спосіб, як втричі зекономити на автострахуванні і цілком законно.

Дивіться: Нові правила на дорогах. Порушення фіксуватимуть камери, відповідальності не уникне ніхто