Національна поліція затримала громадянина України, який виконував завдання спецслужб Росії. Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляється, затриманий виявився винним в організації терористичного акту в Херсоні (замах на одного з керівників політичної партії "Національний корпус"). Крім того, він здійснював організацію нападів на громадських активістів в Херсонській області.

Спійманий виконавець замаху на вбивство херсонського громадського активіста був затриманий в Києві співробітниками Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слідству вдалося з'ясувати, що спецслужби РФ планували низку нападів на активістів для дестабілізації політичної обстановки.

"З цією метою вони завербували громадянина України, який за грошову винагороду погодився вчинити злочини. У травні 2018 року правоохоронцям вдалося перешкодити вбивства одного з керівників обласного осередку політичної організації Херсона. Для підтвердження замовлення з РФ в рамках слідчого експерименту подальші дії виконавця контролювалися українськими правоохоронцями", - розповіли в СБУ.

поліція
поліція

Оперативникам вдалося з'ясувати, що наступним завданням кілера повинен був стати лідер херсонської громадської організації.

Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. На даний момент оперативники розслідують цю справу.

поліція
поліція

Нагадаємо, студентка Київського Політехнічного Інституту Наталія Бурейко, яка не так давно розміщувала на своїй сторінці пост про домагання з боку чиновника правоохоронних органів, пропала без вісті.

Раніше Знай.ua повідомляв, в справі активістки Катерини Гандзюк з'явилися зрушення в зв'язку з арештом головного підозрюваного в замаху.

Також Знай.ua писав, невідомі по всьому Львову залишили провокаційні "послання" біля храмів УПЦ МП.