Начальник відділу прикордонної служби "Ділове" майор Вадим Березинський, на якого скоїли наїзд контрабандисти сигарет в Закарпатській області, помер у лікарні.

Про це повідомив глава ДПСУ Петро Цигикал на сторінці в Facebook.

Зокрема, він відзначив, що прикордонник помер не приходячи до тями у лікарні.

"Годину тому від отриманих травм у лікарні, не приходячи до тями, помер начальник відділу прикордонної служби "Ділове" майор Вадим Березенський", – написав він.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Крім того Цигалик відзначив, що контрабандист, який вчинив наїзд вже затриманий та перебуває у місцевому відділі поліції.

Варто відзначити, що сам інцидент стався 15 листопада поблизу прикордонної смуги у селі Долеве, що у Рахівському районів. Контрабандист на автомобілі Audi A6 скоїв наїзд на прикордонника, якого відразу ж доставили до лікарні у важкому стані, він перебував у комі.

У поліції за фактом злочину порушили кримінальне провадження - замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків по охороні державного кордону.

Разом з тим варто відзначити, що прикордонниками було виявлено номерні пломби ЦВК України в авто, що їхало з території окупованого Донасу.

"В КПВВ "Новотроїцьке" військовослужбовці Донецького прикордонного загону під час огляду транспортного засобу, що прибув з тимчасово окупованої території України, виявили номерні пломби ЦВК України", – кажуть у прикордонній службі.

Громадянин, який їх переміщував, а також знахідка потрапили у руки співробітників СБУ. Триває слідство.

Крім того варто відзначити, що у п'ятницю ввечері, 16 листопада, співробітники прикордонного контролю в аеропорту "Київ", що в Жулянах, не пропустили громадянина РФ, який віз із собою валізу з георгіївською стрічкою.

Прикордонні служби встановили, що росіянин прилетів в Україну з приватним візитом. Він мав достатнє грошове забезпечення і зворотний квиток. Росіянин прилетів рейсом з Білорусі.

На валізі у нього була прив'язана георгіївська стрічка.

Прикордонники відмовили йому у перетинанні державного кордону, а також заборонили в'їзд в Україну ще на 3 роки.

Нагадаємо, білорус намагався вивезти з України дорогоцінні святині.

Як повідомляв "Знай.ua", українські святині намагалися сплавити путінським головорізам.

Також "Знай.ua" писав, що Канада хоче створити "Силіконову долину" руками українців.

На Буковині прикордонники відкрили вогонь по людях, які захищали контрабандистів