Українцям розповіли, що потрібно зробити з коштами, які їм присилають родичі-заробітчани. У Мінсоцполітики вважають, що ці гроші також повинні вважатися доходами фізосіб, а ті, хто їх отримує - має декларувати.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, коментуючи умови оформлення субсидій на оплату послуг ЖКГ та необхідність верифікації доходів фізичних осіб, - передає Радіо Свобода.

гроші

За даними профільного відомства, щороку українці - заробітчани переправляють близьким на Батьківщину приблизно 6,5 млрд. доларів. Але у нашій країні ці кошти не декларуються.

"Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують ЄСВ. Їх доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють по білому, містять і бюджетників і пенсіонерів і самі себе утримують. А той, хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють в конкретні домогосподарства 6,5 мільярда доларів", – розповів Рева.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тому, як вважає чиновник, ці гроші також потрібно прирівняти до доходів громадян та декларувати належним чином.

"Дохід – тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання. Так от, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018 року, ці кошти в деклараціях наших субсидиантів не були вказані. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з'ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи", – пояснив чиновник.

українці

Пропозиція про необхідність декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їх оподаткування. Інакше працівники отримують подвійну преференцію порівняно з іншими громадянами.

Нагадаємо, українцям розповіли, що вигідніше - корисутватися субсидією чи пільгами. Хто та скільки може заощадити на оплаті компослуг.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Мінсоцполітики розповіли, скільки українців на даний момент поребують у фінансовій допомозу з боку держави.

Також Знай.ua писав про те, що опалювальний сезон для українців стане рекордно дорогим. Після здорожчання газу на 23.5% міста ще більше підняли вартість блакитного палива, у кожному регіоні свої розцінки.

Дивіться: Що потрібно для оформлення субсидії на нинішній опалювальний період