22 листопада, у МВС на нараді обговорили питання фотографування на документи. Про це передає прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що тривалий час до МВС надходили численні звернення з проблемних питань, з якими стикаються представники різних віросповідань. Серед іншого йшлося про фото для різноманітних документів.

Зараз згідно з чинним стандартом фотографуватися на паспорт та інші документи в головному уборі – заборонено.

"Ми маємо зробити все, аби надати можливість особам, які належать до різних релігійних течій та конфесій, фотографуватися на документи без вразливості їх релігійних переконань. Вирішення цього питання, у масштабах України, лежить виключно в площині зміни стандартів", – зауважила заступниця міністра МВС Тетяна Ковальчук.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Своєю чергою голова Державної міграційної служби Максим Соколюк додав, що МВС разом із ДМС налаштовані на владнання проблеми. За його словами, єдиним шляхом її вирішення є зміна стандарту.

МВС та ДМС звернулося до ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" з проханням переглянути стандарти фотографування на документи – це питання вже включено до плану роботи інституту.

Раніше ми писали, що державна міграційна служба запроваджує новий онлайн-сервіс, який дозволить оформити біометричний паспорт, не виходячи з дому.

Також ми писали, що всім громадянам України при виконанні 14 років необхідно в обов'язковому порядку оформити біометричний паспорт.

Для забезпечення дотримання вимог законодавства України щодо оформлення паспорта громадянина України нагадують, що кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт.

агадаємо, з 1 листопада в Україні змінились правила для оформлення внутрішьного біометричного паспорта - ID-картка.

Як повідомляв портал Знай.ua, власники ID-карток почали масово скаржитися на проблеми з використання документу у деяких установах. Українцям підказали, що їх може чекати та як вирішити несподівані проблеми.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, як швидко, а головнеекономно відновити водійські права.