У Священному Синоді Вселенського Патріархату прийняли рішення в Західній Європі розпустити Архиєпископство РПЦ. Даним рішенням скасовується Патріарший Томос 1999 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Оrthodoxie, яке посилається на власні джерела.

Синод РПЦ
Синод РПЦ

"З джерел ми дізналися, що Священний Синод Вселенського Патріархату зібрався сьогодні на Фанарі. Вони тільки що вирішили розпустити Архиєпископство російських православних церков у Західній Європі, скасувавши Патріарший Томос 1999 року. Офіційна заява з подробицями з'явиться незабаром!", - наголошується в повідомленні видання.

Варто нагадати, що Патріарх Київської і всієї Руси-України Філарет терміново звернувся до українців після кривавої атаки РФ суден ЗСУ в Азовському морі. Звернення опублікувано на сайті Української православної церкви Київського патріархату.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами Філарета, наш народ може протистояти ворогові, для цього потрібно об'єднатися заради миру рідного краю і його волі. Саме тоді, за словами патріарха, коли українці з болем і сльозами згадують страшні злочини імперії, коли 85 років тому стався Голодомор-геноцид, ми знову переживаємо всю гіркоту неволі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення українського Мін'юсту про позбавлення московських попів власності Почаївської лаври нібито говорити про "повномасштабний наступ на УПЦ МП" на всій території України. Про це заявив заступник голови Синодального відділу зовнішніх зв'язків РПЦ протоієрей Микола Балашов.

Зокрема, він розповів, що українська влада напередодні Томосу починає повномасштабний наступ на попів Московського патріархату.

Нагадаємо, "Почали ближче до Лаври ліпитися": московські попи прихистили бойовиків, щоб ті їх охороняли.

Як повідомляв Знай.uа під час богослужіння в Неаполі сталося неймовірне, світ затамував подих.

Знай.uа писав, божественно торкнуло: хтивий піп згвалтував вісьмох парафіянок, а вони й раді.